Shoppen

10 X SINTERKLAAS CADEAUTJES

Het is nog maar net november, maar toch ben ik alweer bezig (wat zeg ik? al bijna klaar!) met de voorbereidingen voor de Sinterklaas cadeautjes. Ik vind het altijd fijn om zonder tijdsdruk cadeautjes bij elkaar te sprokkelen, zodat ik al voor de Sinterklaas gekte klaar ben. Vandaag deel ik met jullie wat Sint cadeau tips.

Wij hebben nu dus twee peuters in huis. Het is best lastig om Sinterklaas cadeautjes te vinden waar ze écht wat aan hebben en wat we nog niet hebben. Ze spelen veel met hetzelfde speelgoed. Vieve vindt de auto’s leuk en Riv vindt bij tijd en wijlen haar poppen interessant. Toch is het gelukt een leuk lijstje in elkaar te draaien. Voor jongens en meisjes dus.

VOOR ALLEBEI, MAAR SPECIAAL VOOR DE MEIDEN

Deze te leuke boeken kreeg ik van Mo’s Daughters. In deze boeken hebben meiden de hoofdrol en zijn ze alles wat ze willen. Astronaut, wereldreiziger of Superheld, net als Suus.

Wij willen Vieve (en Riv uiteraard ook) leren dat je met doorzettingsvermogen verder komt. Daar is lef voor nodig en zelfverzekerdheid. Dat is niet iets dat alleen bij jongens hoort. Ik droom ervan dat zij, net als ik vroeger, in haar prinsessenjurk in bomen klimt. Streken uithaalt, vies mag worden en niet gauw bang is. Deze boeken hebben allemaal verschillende meiden in de hoofdrol, die jouw kind meenemen op avontuur. Ga je met Maan mee naar Australië, of kom je liever met Super Suus in actie?

Ik vond alleen hun site al heel inspirerend om te lezen. Er zit echt een gedachtegang achter de boekjes en wat ik daar las wilde ik meteen meenemen in de praktijk.

Vieve koos voor Cato die op onderzoek uit ging en Riv koos voor Superheld Suus. De boekjes kosten €9,99 per stuk.

NOG MEER BOEKENTIPS

Boeken doen het hier in huis altijd goed. Een paar van onze favorieten: de Gruffalo, Tip de Muis, de boeken van Hazeltje (Raad eens hoeveel ik van je hou), Gonnie Gans en de prentenboeken van Davies Benji.

TIJD VOOR ACTIE

Riv is niet zo snel als het op wandelen aan komt. Hij kijkt lekker om zich heen en houdt ondertussen zijn auto’s stevig vast. Een step biedt uitkomst, hopelijk. Deze step van Decathlon is geschikt voor kinderen van 2-5 jaar en ook nog heel aardig geprijsd: €39,99. Kopen we hem in een lekker genderneutraal kleurtje, kan Vief er daarna ook nog op.

POPPENMEISJE

En ondanks dat wij Vieve dus willen leren dat ze alles mag doen en zijn wat ze wil, is zij toch echt een poppenmeisje. Ze zeult geregeld met die poppen door het huis, voorziet ze van een flesje melk en knuffelt ze. Wat we nog niet zoveel hebben is poppenkleding, en hetzelfde geldt voor haar Barbies. Die liggen overal naakt te liggen, omdat het ene setje kleding dat ze hadden kwijt is. Dus, ik mikte ook wat kleding voor de barbies in mijn mandje.

Ook ontdekte ik deze leuke draagzak voor haar pop op AliExpress. Voor 4 hele eurootjes komt ie onze kant op.

Vieve haar vorige poppenbedje was gesneuveld. Het was ook niet een heel stevig ding. Ik ging op zoek naar een nieuwe en vond Sinterklaas eigenlijk wel het geschikte moment om een nieuwe te geven. Dit poppenbedje van Bandits & Angels past heel leuk bij de meubels op haar eigen kamertje.

AAN DE KNUTSEL

Voor haar verjaardag kreeg Vieve maxi strijkkralen. Tot nu toe heeft alleen Riv er mee gespeeld, alleen ontbraken de neutralere vormen grondplaten. Ik bestelde dus wat grondplaten voor de strijkkralen, zodat Riv ook zijn eigen fantasie de vrije loop kan laten.

Verder doen knutselspulletjes het altijd goed, vooral bij Vieve. Riv houdt niet zo van knutselen. De HEMA heeft altijd een erg leuk assortiment vind ik. Stiften, stickers, verf, daarvan kun je niet genoeg hebben.

LEKKER BOUWEN

Volgensmij vinden alle peuters Duplo leuk. Nou hebben wij al een shitload aan Duplo, dus hoef ik daar niet per se extra van. Wat ik wel leuk vind, en al een hele poos op het oog had, is een knikkerbaan die je op de duplo kunt gebruiken. Riv speelt altijd met de knikkerbaan bij mijn ouders thuis, dus dit zal hij vast leuk vinden. Je hebt knikkerbanen van het merk Hubelino, maar AliExpress biedt ze ook aan. Deze passen ook op Duplo. Ben je op tijd met je cadeautjes kopen, dan loont het misschien om het via Ali te kopen. Moet je wel even geduld hebben voordat het er is.

Wij kochten een set van 264 stuks, voor ongeveer €26,-

Toen wij het spelletje Jenga speelden, gebruikte Riv de blokjes om mee te spelen. Toen bedacht ik me dat Kapla waarschijnlijk erg leuk zou zijn voor hem. Minpuntje.. ik vind het erg prijzig. Misschien heeft marktplaats nog wat te koop, of is er bij de Action soortgelijk speelgoed te vinden met hun houten speelgoedlijn van tegenwoordig?

OVERIGE MEUK

Verder scoorde ik bij de Action nog wat schreeuwerige dingen voor Riv. Zo nam ik een pennenblik (of stiftenblik, krijtjesblik, whatever) van Cars mee. En dan natuurlijk wel van Bliksem Mc Queen. Sinds de zomervakantie is hij fan van PawPatrol en daar vond ik sokken van, die ik ook meenam.

Dat waren onze 10 tips voor Sinterklaas cadeautjes. Ik vind het zelf altijd heel lastig om dingen te bedenken om cadeau te geven, zeker omdat ze al behoorlijk wat hebben. Lijstjes met inspiratie zijn dan altijd fijn. Hopelijk heb je er wat aan gehad en kan het inslaan alvast beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.