Dreumes Gezin Kind Peuter

5 BUITEN UITJES MET KINDEREN

Hoewel je anders zou vermoeden door het weer, duurt het toch niet meer lang voordat het echt voorjaar is. Dat betekent dat het weer het ons weer meer toe staat om er lekker op uit te gaan met de kinderen! Ik houd er niet van om hele dagen binnen te zitten. Ik zet daarom 5 leuke buiten uitjes voor je op een rij, die je prima kunt doen met kleine kinderen.

1. LAMMETJESDAGEN

In maart en april worden er veel lammetjes geboren. Je kunt dan ook op veel plekken naar lammetjesdagen. Zelf zouden wij afgelopen weekend gaan kijken, maar zoals je HIER kunt lezen, liep dat effe net wat anders.

Een schaap met haar lammetje in het gras op de dijk.
Foto: Denise Jans op Unsplash

Kinderen mogen de schapen en de lammetjes aaien en er wordt beschuit met muisjes uitgedeeld. Google maar eens op lammetjesdag + jouw regio en je zult er vast en zeker een bij jou in de buurt vinden.

Je kunt de lammetjes vaak niet in de schaapskooi zelf bezoeken, omdat er ook nog heel kleine lammetjes tussen zitten die rust nodig hebben. Wat wij ook nog wel eens doen is dan een paar weken later gewoon gaan wandelen op de hei, als de schapen en hun lammetjes buiten lopen.

2. APENHEUL

De Apenheul is in dit rijtje een wat duurder uitje, maar ook heel erg leuk! Op zaterdag 30 maart opent het park zijn deuren weer.

Logo Apenheul
Afbeelding: apenheul.nl

Als je kindje niet gauw bang is, dan is dit echt heel leuk om naar toe te gaan. Er zijn veel soorten apen te zien en een aantal apen zijn ook niet bang om dichtbij te komen. Zo kan het maar zo zijn dat er ineens één op de kinderwagen zit. Er is genoeg te zien in het park zelf. Ben je toch wat sneller uitgekeken, dan is er in de directe omgeving ook nog genoeg te doen. In Berg en Bos kun je ook heerlijk spelen en er is ook een uitkijktoren. Voor de echte durfal is er ook een klimbos. Al is dat niet per se aan te raden als uitje met kleine kinderen…

Budgettip: via KekMama kun je korting krijgen op je kaartje als je in het openingsweekend een bezoekje aan de Apenheul brengt.

3. BLOTEVOETENPAD

Een blotevoetenpad is een super leuke ervaring voor verschillende leeftijden. Vanaf het moment dat je kindje goed kan lopen is zo’n pad al heel erg leuk. Heb je een kleintje erbij, die kan in een draagzak, of -doek ook meegenieten.

Je hebt veel verschillende soorten blotevoetenpaden. Het idee is dat je een bepaalde route loopt op, tromgeroffel, je blote voeten! Onderweg kom je van alles tegen. Houtsnippers, modder, water, zand… Een speelse manier om een leuke route te lopen én onderweg allerlei materialen te voelen.

Voor wat oudere kinderen zijn er vaak ook nog puzzels en raadsels voor onderweg om mee te nemen.

Een overzicht van een aantal blotevoetenpaden vind je HIER. Een stiekeme tip van Flip: ik vond het pad in Twello erg leuk! Voor dit uitje ben je natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het weer. Persoonlijk loop ik in de winter niet graag op mijn blote voeten buiten. Vaak zijn de openingstijden van blotevoetenpaden en hun extra (eet-)gelegenheden ook per seizoen verschillend. Kijk daar dus goed naar voordat je vertrekt.

4. DE HOUTZAGERIJ

Wil je een lekkere wandeling maken, maar daarna wel neer kunnen ploffen terwijl de kinderen lekker spelen? Dat kan bij de Houtzagerij in Otterloo. Je kunt je auto parkeren bij Europarcs de Wije Werelt en zelf een route kiezen, maar er is ook een speciale natuurspeelplek Het Mosselse Zand waar je kind zich lekker kan uitleven.

En als je dan over dat Europarcs terrein loopt.. dan krijg je toch spontaan zin in een weekendje weg? Er zijn zulke leuke huisjes daar!

Bij de Houtzagerij kun je heerlijk zitten met een hapje en een drankje terwijl de kinderen in een indoorspeeltuin spelen. Maar de plekjes zelf zijn ook voldoende ruim opgezet, zodat je kinderen bij jou aan tafel kunnen spelen. Vond ik zelf wel prettig toen Riv een jaartje jonger was.

5. Kinderparadijs Malkenschoten

Dit kinderparadijs in Apeldoorn is een XXL kinderboerderij met allemaal speeltuinen erbij. Ik denk dat het voor elke leeftijd wel wat leuks heeft. Ook grotere kinderen vermaken zich hier prima op bijvoorbeeld de air trampolines, de kabelbaan of met hutten bouwen. Je kunt met van die grote duploblokken bouwen, naar het kabouterdorp of gewoon met je emmertje en schepje in het zand spelen.

Vieve aait een geitje in Kinderparadijs Malkenschoten

Er zijn heel veel verschillende dieren en doordat het zo ruim is opgezet merk je er niks van als het druk is. Wij waren er 2 uurtjes, maar hebben lang niet alles gezien. Er is ook een midgetgolfbaan en een verborgen junglepad. Aanrader dus!

Kinderen tot 2 zijn gratis en vanaf 2 jaar betaal je €7,50 per persoon (in de winter betaal je €4,-)


Tot slot: voor alle mensen met schoolgaande kids.. Op 15 maart wordt er op veel scholen gestaakt, ook dan is er veel leuks te doen en worden er op sommige plekken extra activiteiten aangeboden.

Wat vind jij leuke uitjes met kleine kinderen? Als je nog leuke tips hebt,
laat het dan vooral hier onder even weten, vind ik leuk!
Volg je mij al op Instagram?

1 Comment

  1. Caroline says:

    bij doorn is ook heel leuk voor kinderen van alles wat te doen vanaf 3 jaar. Denk ik zo,n beetje
    En wat dacht je van de bossen super toch. Tussen Leersum en Doorn is ook zo,n grote zandheuvel geweldig om daar eens een te gaan. En uiteraard onze eigen zand afgraving.
    We gaan zelf nu naar het national fruitpark met ook een klompenpad of zo iets. Ben benieuwd hoe dat is .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.