Shoppen

ALIEXPRESS TIPS

Hi,

goeiemorgen deze maandagmorgen.
Het weekend zit er weer op. Voor de meeste mensen de vakantie inmiddels ook weer. Niets lekkerder dan je week even beginnen met wat shop tips toch? Vandaag shop tips voor AliExpress. Pak een bakkie koffie of thee, zit je er klaar voor?

Ik krijg van vriendinnen regelmatig leuke opmerkingen over spullen die ik op AliExpress heb gekocht. Als ik dan noem  dat de spulletjes daar vandaan komen dan kijken ze me met grote ogen aan: “Waar vind jij toch al die spullen? Ik kan dat nooit vinden.”  Waar ik die spulletjes precies vind zal ik jullie later nog eens vertellen. Vandaag deel ik eerst mijn tips om de echt goede aankopen te doen en een miskoop te voorkomen.

Ik maak gebruik van de app van AliExpress.

 • Kijk goed naar de verkoper en zijn beoordelingen
  Sommige verkopers hebben nog niets verkocht en dus ook geen beoordelingen. Die zou ik even overslaan. Heel veel -dezelfde- producten worden bij verschillende verkopers aangeboden. Je kunt dan bij de beoordeling zien hoe deze verkoper -of zijn shop- gewaardeerd wordt. Je kunt dan ook kijken bij terugkoppelingen van eerdere klanten. Dit kan een klein stukje feedback zijn, maar regelmatig worden er ook foto’s bijgevoegd zodat jij het product nog net wat beter kan bekijken voordat je het zelf aanschaft. Wat ik zelf ook vaak doe, is als ik mijn eigen product binnen heb, ook even een kleine review schrijven.
 • Check de productbeschrijving voordat je besteld
  Deze tip is met name handig als je kleding of schoenen (voor je kinderen) koopt. De maten op AliExpress zijn écht anders dan in Nederland. Een maatje 3-6 maanden (zou hier 62-68 zijn ongeveer) kan op AliExpress maar zo omgerekend maat 80 zijn. Het loont dus echt om even die productbeschrijving erbij te pakken. Weet je niet hoe dit werkt? Ik leg het je even uit! Klik op de foto’s voor een beschrijving.
  Voor Vieve heb ik het volgende gedaan. Vieve past over het algemeen goed de meest gangbare merkjes. Ik hoef voor haar geen extreem smalle of lange kleding te shoppen. Ik kies er dus voor verder de kleding niet op te meten, maar alleen in de tabel te kijken welke maat ik moet hebben. Vieve was de laatste keer dat zij gemeten werd 74,5 cm lang. Ik kan kiezen uit 70 cm en 80 cm. Omdat wij laat op vakantie gaan, wil ik dat zij hem nog aan kan. Ik kies dus voor 80 cm en bestel maat 18 M. Vieve is pas net 12 maanden, dus nu blijkt maar weer dat die maattabel checken echt noodzakelijk is.

   

  Vieve Jumpsuit
  Vieve in haar jumpsuit van ome Ali.

   

 • Vergelijk verschillende producten en hun verzendkosten
  Zoals ik bij punt 1 al noemde, worden er heel veel dezelfde producten aangeboden. Bij de ene verkoper kan het zo maar een paar euro duurder zijn. Kies niet altijd klakkeloos voor het goedkoopste. Het kan namelijk maar zo zijn dat je bij het bestellen ineens nog verzendkosten er bij krijgt. Is dat ene product toch ineens net zo ‘duur’ als die bij die shop die wél een 5 sterrenbeoordeling heeft.
 • Let op de levertijd
  Heb je iets snel nodig? Dan kun je beter bij een Nederlandse shop bestellen. AliExpress doet niet aan voor 23:59 uur besteld is morgen in huis. Helaas.. Want soms zou dat best handig zijn. Toch betekent het niet dat je altijd een maand op je spullen zit te wachten. Meestal krijg ik mijn spulletjes relatief snel binnen. Laatst had ik iets nodig voor onze vakantie. Ik heb toen even gekeken bij de verzendmogelijkheden. Voor dat product betaalde ik sowieso verzendkosten. Mijn product zou dan binnen 15-30 dagen in huis zijn. Dat was te laat. Voor €0,60 meer zou ik het binnen 12-15 dagen in huis hebben.  Dat was precies op tijd! Dan kies ik er dus voor om voor net iets meer verzendkosten te betalen. In de meeste gevallen betaal je bij AliExpress trouwens -hoe bizar ook- niets aan verzendkosten.
 • Bestel niet vlak voordat je op vakantie gaat
  Ga je op vakantie en ben je daarvoor nog enthousiast aan het AliExpressen? Soms kun je dat beter niet doen. Met name grotere pakketjes worden niet altijd bij je thuis bezorgd, maar op het dichtstbijzijnde postkantoor. Je krijgt dan een briefje in je brievenbus dat je met een legitimatiebewijs het pakketje kan komen ophalen. Jouw pakketje blijft daar maximaal 14 dagen liggen en wordt daarna weer terug gestuurd. Beetje zuur dus als jij lekker met je billen ligt te chillen op een zonnig strand en jouw pakketje dus weer retour afzender gaat. Weg pakket en weg geld.
 • Als iets echt anders is dan op de foto’s of in de omschrijving, open dan een geschil
  Het kan voorkomen dat een product echt tegenvalt. Of simpelweg niet binnenkomt. Nou is het zo dat AliExpress als het ware een tussenpersoon is. Het geld komt pas bij de verkoper op het moment dat jij jouw producten hebt bevestigd of als je dat niet doet, na een X aantal dagen. Kun jij bewijzen dat het product anders is dan wat je hebt besteld, is het bijvoorbeeld kapot of is het niet binnen gekomen? Dan kun je in AliExpress een geschil openen. Je moet je bewijs hier uploaden en AliExpress beoordeelt dan binnen een bepaalde termijn of jouw bewijs gegrond is. Als dat het geval is krijg je je geld gewoon weer terug.

Koop jij wel eens dingen op AliExpress? Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en veel leuke items tegenkomen. Als jij nog tips voor mij hebt dan hoor ik ze graag. Veel plezier met shoppen!

1 Comment

 1. […] gaf ik al tips om miskopen te voorkomen als je op AliExpress shopt, als je die nog niet hebt gelezen zou ik dat zeker even […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.