Fashion Gezin

DE EERSTE SCHOENEN DO’S en DON’TS

Nu onze tweede spruit inmiddels een paar weken loopt ben ik weer helemaal bij wat betreft kleine kindervoetjes. Hieronder mijn eigen ervaringen, en een paar do’s en don’ts!

Zo snel mogelijk hippe schoenen!

Don’t! Er zijn ontzettend veel hippe sneakers in de kleinste maatjes te koop, en ik weet hoe verleidelijk het is. Wanneer je kleintje nog niet loopt is het een hartstikke leuk gezicht in de wandelwagen, en kan het ook geen kwaad. Maar zodra ze gaan staan of hun eerste stapjes gaan zetten kunnen schoenen met een harde zool echt een belemmering voor de afwikkeling van de voet zijn. En de meeste sneakers hebben helaas gewoon geen geschikte zool. Dus please wacht er even mee!

Leren slofjes

Do this! Er zijn veel leren slofjes te koop, en niet voor niets: het kan je kindje goed helpen niet weg te glijden tijdens het staan en lopen. Ik heb ze met name in de herfst en de winter gekocht, omdat het op blote voetjes dan snel wat te koud wordt. Het leer vormt zich naar de voetjes, het is erg licht van gewicht, en de meesten hebben een anti-slip zooltje. Ideaal en super voor de ontwikkeling van de voeten!

Leren slofjes van Boumy, hier draagt Liz ze maar ik heb ze destijds al voor Sef gekocht! Heerlijke slofjes en het belangrijkste: ze gaan niet steeds uit!

Kies een goed merk

Do! Ik ben niet altijd van mening dat duurder beter is, maar in dit geval is dit wel mijn persoonlijke ervaring. Ik heb heel wat schoentjes gepast, en de duurdere merken zaten over het algemeen altijd beter. Ik ben zelf erg enthousiast over Shoesme, zij hebben een babyproof schoenenlijn ontworpen en deze schoenen zijn extreem flexibel. Onze kids lopen hier als een speer op, en de voeten krijgen ruimte voor de afwikkeling. Die afwikkeling is heel erg belangrijk voor de juiste ontwikkeling van de voet. Ik heb deze schoenen bij mijn kids in de eerste maanden gebruikt, als ze een tijdje goed lopen kun je over op een hardere zool.

Shoesme Babyproof voor Liz

Schoenen op de groei kopen, scheelt mooi weer!

De babyschoenen hebben vrijwel allemaal een handig uitneembaar voetbed, hierdoor kun je goed zien of je de juiste maat hebt!

Hier zit zowel een Do als een Don’t in….Het advies is om 1-1,5 cm aan ruimte voor de tenen te hebben, dus je moet ze zeker niet precies passend kopen. Maar veel mensen neigen naar teveel ruimte, en dan gaat het voetje schuiven in de schoen met als gevolg dat je kindje moeilijker loopt. Koop ze dus niet te krap, maar ook niet te ruim. Hoe weet ik dan of ik de goede maat heb? Laat ze opmeten in een goede schoenenwinkel en vraag om advies. Zodra je de juiste maat weet kun je eventueel zelf online op zoek naar een leuk paar, want ik slaag zelf persoonlijk niet zo snel hier in de winkels…Iets met suf en standaard….

Tot slot

Vooral tijdens de eerste periode wanneer je kindje gaat lopen is het écht écht écht belangrijk goede flexibele schoenen te kiezen, maakt het daarna nog wat uit? Tsja…Veel mensen hebben vroeger op goedkope schoenen gelopen en hebben er niets aan over gehouden. Kies vooral wat je mooi vindt, maar kijk wel of je kind er soepel en prettig op loopt. Voor Sef moet ik bijvoorbeeld altijd opletten dat ik een wat bredere schoen koop, terwijl Liz juist smalle schoenen nodig heeft. Hoe dan ook, het blijft vooral passen passen en nog eens passen!

Succes met kiezen, enne, deel gerust foto’s hieronder, leuk!

Schermafbeelding 2018-08-21 om 16.59.16

4 Comments

  1. Het is inderdaad belangrijk dat de eerste schoenen van een baby/peuter een goed voetbed hebben. De eerste stapjes zijn vaak de moeilijkste en een goede schoen kan daar later goed bij helpen. Genoeg ruimte over laten is inderdaad verstandig!

    1. Fijn om dat ook van een expert te horen. In de ‘gewone’ schoenenwinkels wordt gezegd dat het echt gaat om de maanden dat ze lopen en je daarna over kunt gaan op (vrijwel) elke andere goede schoen en dat het niet meer per se met zo’n flexibele zool hoeft. Wat is jouw mening daar over?

  2. Inderdaad belangrijk om een goed merk te kiezen wanneer je voor het eerst schoenen koopt voor je kind. Ik heb veel online rondgekeken en mijn vriendinnen met kinderen om advies gevraagd. Natuurlijk vond ik het ook belangrijk dat de schoenen er leuk uitzagen!

    1. Toch vind ik het wel lastig om leuke en mooie schoenen te vinden voor die eerste stapjes.. Gelukkig komt nu het blote voetenweer er weer aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.