Beauty Musthave van de maand

DE HAAREDITIE – MUSTHAVE VAN DE MAAND

De laatste dag van oktober, dat betekent weer een nieuwe musthave van de maand! Deze maand de haareditie, en wat voor een. Ik spotte deze musthave bij Action. Ja, bij de ACTION mensen! Zo makkelijk kan het soms zijn. Oh, en ik kocht ook nog iets anders voor mijn haar, dat dan weer niet bij de Action..

Als ik de tijd heb, vind ik het heerlijk een beetje te pieren met mijn haar. Stijlen, krullen, invlechten. Net waar ik zin in heb. Ik laat het weer lang groeien en ben het gepluis en die gekke slag zat. Dan ga ik aan de gang met mijn haar en voel ik me meteen 1000 punten beter!

MOOI GRIJS IS NIET LELIJK

Zilvershampoo is een shampoo met veel paarse pigmenten er in. Die paarse pigmenten halen de warme, gele gloed uit je haar. Ideaal als je een heel koele, bijna grijzige kleur in je haar wil.

Regelmatig wordt mij gevraagd of ik mijn haar heb geverfd, terwijl de laatste keer toch al heel lang geleden is (afgezien van een paar highlights die ik eind van de zomer liet zetten). Wat ik altijd deed, was highlights met daarna cellophanes er over. Vervolgens hield ik dit dan bij met een zilvershampoo, vaak gewoon van Andrélon of Schwarzkopf. Dit bleef dan weken na de kleuring nog mooi. Als ik dan de zilvershampoo eens wat langer liet intrekken, dan leek mijn haar weer als nieuw.

Ik wilde een wat heftiger effect van de zilvershampoo en ging op zoek naar een sterkere shampoo. Er zijn op internet genoeg lijstjes te vinden met goede zilvershampoos, maar Fanola No Yellow werd wel heel vaak genoemd. Ik besloot hem te bestellen. De eerste wasbeurt liet ik hem 3 minuten intrekken, mijn handen waren helemaal paars! Ik was heel benieuwd hoe mijn haar er uit zou zien. Je zag er wel iets van, maar niet heel veel. De volgende wasbeurt liet ik het 5 minuten intrekken en toen was het echt een stuk beter. Misschien zelfs iets te goed, want op sommige plekken zag je zelfs een paarsige gloed.

Even aftasten dus hoe lang ik het in laat trekken. Waar ik normaal mijn haar iedere wasbeurt met zilvershampoo was, is dat nu niet meer nodig. Tenzij ik als paarse punker door het leven wil. Ik ben heel blij met het resultaat, want mijn haar is echt mooi koel van kleur geworden, zonder dat ik het verder heb laten verven. Door naar de styling.

STYLING

Ik vind het leuk om (als ik de tijd heb) mijn haren mooi te doen. Zo kijk ik op YouTube regelmatig tutorials van krulborstels, krultangen etc. Zelf krulde ik mijn haar altijd met mijn stijltang, maar dat gaf toch niet helemaal het resultaat wat ik wilde.

Bij de Action kwam ik een stijl- en krultang in 1 tegen. Hij kostte me slechts €7,95 dus ik dacht, laat ik het eens proberen. Mijn verwachtingen waren niet torenhoog, maar het resultaat verbaast me!

De krultang heeft 2 standen, die je door middel van knopjes bedient. Met de ene stand kun je je haar krullen, met de andere stand kun je je haar stijlen. Dat laatste heb ik nog niet uitgeprobeerd. De krultang is niet heel groot, als je heel lang haar hebt kan ik me voorstellen dat je je plukken in twee keer moet krullen. Mijn haar komt tot tussen mijn schouderbladen, en mij lukt het wel in één keer.

Op bovenstaande foto zie je hoe mijn haar er uit ziet na mijn 1e poging met de krultang. Ik vind het super goed gelukt! Het was even wennen met de plukken, hoe groot ze moeten zijn en hoe je ze er in moet draaien, maar persoonlijk had ik dat zo in de vingers. De krullen bleven bij mij ook 2 dagen goed zitten.

Ik ben mega blij met deze producten voor mijn haar en ik vind het vooral lachen dat ik zo’n fijne krultang voor zo weinig geld heb gescoord.

Het lijkt mij zelf leuk een tutorial te maken van hoe ik deze krultang gebruik, als jij dat graag wil zien, laat het me even weten in de reacties! Wil je niets missen? Volg mij dan ook op Instagram via @lifeofamomaholic.

2 Comments

  1. Ja een tutorial zou super leuk zijn!

    1. Leuk! Ik ga er mee aan de slag! Kan ik ook de stijltang functie uittesten voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.