Gezin Mama Opvoeding Voedselallergie

De man met de baard is bijna in Nederland!

Sinterklaas, ieder jaar verschijnt deze vriendelijke oude man weer om alle kids blij te maken. Ik kan me van vroeger nog goed herinneren hoe leuk, maar ook hoe spannend dit was. Wat vinden onze kids er nou eigenlijk van en hoe vieren wij dit feest?

Sinterklaas heeft zijn aandacht

Oké, dit is nieuw. Nu Sef een kleuter is, gaat er werkelijk niets meer aan hem voorbij. Op school zijn ze er nog niet eens zo mee bezig, maar het sinterklaasjournaal had hij al vrij snel opgemerkt en hij zit helemaal in het verhaal. We kijken nu dus ook iedere avond strak om 18:00 naar de nieuwe aflevering, want we moeten natuurlijk helemaal op de hoogte zijn van waar de Pakjesboot zich op dit moment bevindt! Ik vind het erg leuk dat hij er zo in zit, maar het brengt onbewust toch ook al best wat spanning met zich mee. “Mama, wanneer komt de boot?” “Mama, wat als de boot niet op tijd komt?” “Hoe weet Sinterklaas nou waar ik woon?” “Wat als hij ons vergeet?” En ga zo maar door…..

Liz is bijna 2 jaar en hobbelt lekker mee met haar broer. Ze imiteert alles, dus ze zit naast hem tijdens het sinterklaasjournaal, danst mee met de sinterklaasliedjes en leeft zich uit met de verkleedkleren. Maar ze snapt nog maar weinig van wat er allemaal gebeurt. Cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk, maar het leeftijdsverschil van 2,5 jaar laat duidelijk zien dat de beleving heel anders is.

Binnen de perken houden

Ik vind het feest en de traditie van Sinterklaas vieren erg leuk, maar ik wil het altijd graag binnen de perken houden. Waarom? Omdat ik het niet nodig vind dat kinderen overspoeld worden met cadeaus. Ik merk dat ze onwijs blij zijn met 1 á 2 cadeautjes, krijgen ze er méér dan is de aandacht al gauw weg en blijft het vervolgens in een hoekje liggen. En met de kleinste dingetjes zijn ze onwijs blij dus waarom over de top?

Ik ga zaterdag heerlijk met de kids op de bank naar de intocht op televisie kijken. Ik had graag naar de intocht hier in de stad gewild, maar er zijn teveel gevaren voor Liz. De pieten zullen natuurlijk veel pepernoten uitdelen aan alle kinderen die ze tegen komen, heerlijk maar hier zitten ongeveer alle gevaarlijke (sporen van) allergenen in die je maar kunt bedenken. De kans is dus heel groot dat wanneer ik even niet oplet Liz een pepernoot in haar mond stopt, we de EpiPen nodig hebben en naar het ziekenhuis moeten. Dus je raadt het al, wij blijven lekker thuis.

Er zijn overigens wel geschikte pepernoten te vinden voor haar, vrij van pinda, noten, ei en koemelk: lang leve Hema! Zij hebben een zak met strooigoed waar enkel gluten en soja in zit, voor Liz een prima alternatief en ze vindt het heerlijk! Een tip dus!

Sef zit helemaal in het verhaal van Sinterklaas en wil natuurlijk graag zijn schoen zetten, want tsja, Sinterklaas moet zijn verlanglijstje weten en het paard heeft natuurlijk ook wel zin in een worteltje. Hij mag zaterdagavond, wanneer de Sint is aangekomen, zijn schoen zetten. Dan is de spanning eraf en klopt het plaatje voor hem helemaal. Wij vieren verder nog Sinterklaas met onze familie: alle kids een cadeautje, daarna brengen we ze naar bed en kunnen de volwassenen genieten van een heerlijk avondje lachen en gieren met gedichten en verrassingen. Wij doen geen uitgebreide pakjesavond met ons gezin, de kids krijgen een (groot) cadeau en mogen tussendoor nog een keertje hun schoen zetten. Thats it! En dan kan alles weer plaatsmaken voor de kerstrommel!

 

Hoe vieren jullie Sinterklaas met jullie gezin? Ik ben benieuwd naar de ervaringen! 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.