Werk

EEN NIEUWE BAAN!

Ik heb een nieuwe baan! En toch ook niet.. Hoe moet ik het dan noemen? Een nieuwe uitdaging? Het klinkt allemaal lekker warrig. Ik kreeg van veel van jullie dan ook de vraag wat ik precies ga doen.

Mocht je überhaupt nog niet weten wat ik voor werk doe, klik dan even hierrrrrr. Daar staan meer blogs over mijn werk.

Inmiddels ben ik al aan mijn zesde jaar begonnen op mijn huidige werkplek. Ik vind het nog altijd hartstikke leuk. Althans, ik vind het nog altijd hartstikke leuk, bedoel ik. De ene dag is het leuker dan de andere dag natuurlijk. Het team waarin ik werk is nooit al die tijd hetzelfde geweest, maar het team van de laatste periode was wel super gezellig.

Binnen het werk wat ik doe, vind ik het zelf heel belangrijk dat je het goed kunt vinden met je collega’s, dat ze betrouwbaar zijn en dat je op ze kunt vertrouwen. Het komt geregeld voor dat wij in situaties komen waarin je niet de tijd hebt om uitgebreid te overleggen, dan is het fijn als je aan een blik of andere non-verbale communicatie genoeg hebt.

WERKEN IN EEN GROTE ORGANISATIE

Ik werk in een grote organisatie. Buiten de groep waar ik werk zijn er nog mega veel andere locaties en plekken om te werken. Dat is best handig, voor als je als hulpverlener op zoek gaat naar andere zorg voor jouw cliënt, maar het is ook handig als je zelf op zoek bent naar wat anders dan wat je op dat moment doet.

Ieder jaar hebben wij een jaargesprek met onze leidinggevende. Daarin bespreek je natuurlijk hoe het met je gaat, en komt ook het stuk persoonlijke ontwikkeling aan bod. De eerste jaren was ik niet zo bezig met kijken waar ik over een X-aantal jaar zou willen werken. Ik zat goed op mijn plek en ontwikkelde me binnen mijn eigen team.

Na een paar jaar wilde ik graag weten wat er nog meer te halen was binnen de organisatie en ben ik, in overleg met mijn leidinggevende, gaan kijken bij verschillende andere locaties. Dat was leuk, maar allemaal niets voor mij. Tot een van mijn voormalig collega’s mij voor de zoveelste keer vroeg eens op zijn groep mee te komen draaien. Hij werkt ook bij ons op het terrein. Dat was dus zo geregeld.

EEN NIEUWE UITDAGING MAAKT MIJ ENTHOUSIAST

Ik draaide een late dienst mee. De tijden zijn hetzelfde, de locatie is nagenoeg hetzelfde en ik kende veel collega’s al van gezicht. De doelgroep daarentegen is wel wat anders. Zonder al te veel in detail te treden, deze doelgroep heeft een ander IQ dan de doelgroep waar ik de afgelopen jaren mee gewerkt heb. Dat vind ik heel interessant en ik denk dat het voor mij ook echt een uitdaging is. Ik moet mijn draai weer even vinden en opnieuw afstemmen hoe ik met deze doelgroep om ga.

Op deze groep behandelen we ook alleen maar kinderen met autisme en werken we volgens de methodiek Geef me de 5 van Colette de Bruin. Deze methodiek ken ik globaal, maar ik word er nu ook echt in getraind en mag er mee werken. Daar heb ik heel veel zin in.

Al met al.. ik heb een nieuwe baan, maar ik ga dus niet weg bij mijn huidige werkgever. Het is alleen een andere groep waar ik ga werken, op hetzelfde terrein. Ik blijf dezelfde functie behouden. Persoonlijk begeleider, maar dan van andere jongeren. Morgen start ik met mijn eerste dienst daar. Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in!

Toch is het ook gek om na zoveel jaren weg te gaan van de groep waar ik altijd gewerkt heb, afscheid te nemen van de jongeren die ik begeleid en waar ik zo nauw bij betrokken was. Gek, om een lopend proces uit handen te geven en niet weten hoe het afloopt. Als je samen met een kind en zijn/haar ouders toe werkt naar iets, dan hoop je altijd dat het slaagt. Nu heb ik daar geen invloed meer op en nemen mijn collega’s dat van me over.

En dat is goed zo. Gek, maar goed. Het is tijd voor wat nieuws.

2 Comments

  1. Klinkt leuk, succes!

    1. Nou, dat vond ik dus ook. Ik ben heel benieuwd hoe ik het in het echt ga ervaren. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.