Kleuter

HELP, MIJN KIND GAAT NAAR DE BASISSCHOOL!

Cliché

Het is cliché maar waar: de tijd vliegt, en al helemaal sinds ik moeder ben! Ik kan me nog goed herinneren dat Sef, onze oudste zoon, geboren werd. En inmiddels is deze mini uitgegroeid tot een ware kleuter. Ik neem je mee in mijn kijk op deze nieuwe fase!

Je groeit er naartoe

Ik heb jaren gedacht dat ik het vreselijk zou vinden als mijn kind  fulltime naar de basisschool zou moeten gaan. Alles toevertrouwen aan iemand die je helemaal niet kent, mijn kind in een vreemde omgeving zonder zijn moeder, het loslaten begint, help!

Ik ben hier het afgelopen jaar h

elemaal op terug gekomen. Sef liet zien dat hij nieuwe uitdagingen nodig had. Toen hij 2,5 jaar was ging hij al twee dagdelen naar de peuteropvang, en dat deed hem destijds erg goed. Hij is gewend aan het feit dat ik thuis werk en dat er hier altijd wel 3 á 4 extra kinderen rondstruinen in mijn gastouderopvang, maar er kwam een moment dat hij hier uitgroeide.

Vóór de zomervakantie mocht hij al een paar dagen inlopen en volgende week mag hij dan eindelijk écht starten, en zijn moeder is er misschien nog wel meer klaar voor dan hij zelf!

Laat maar komen!

De zomervakantie was heerlijk, maar ik verlang meer dan ooit naar een heerlijk ritme en wat meer uitdaging voor hem zodat hij weer moe en voldaan thuis komt! Natuurlijk blijft het spannend om je kind voor een flink aantal uren per week over te leveren aan een school die je eigenlijk nog moet leren kennen, maar wij hebben er een heel goed gevoel over.

Ik heb er zin in, vooral omdat het heel makkelijk te combineren is met mijn werk. Ik kan hem zelf dagelijks brengen en halen, en wanneer hij vakantie heeft of ziek is hoeven we niets te regelen. En dat is écht wel luxe, want poeh wat een geregel lijkt me dat met al die studiedagen en vakanties in zo’n schooljaar!

Voor nu heb ik me volledig in de wereld van luizencontroles, broodtrommels en anti-lek bekers gestort, welkom in de wereld van het schoolgaande kind!

To be continued!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.