Persoonlijk

HOE IS MIJN BLOG ONTSTAAN?

Op 20 augustus 2018 kwam mijn eerste post online op ‘lifeofamomaholic’. Vanaf dat moment kwamen er wekelijks 2-3 artikelen online. Hoe ik ben begonnen met bloggen en met welk doel? Daar kwamen een paar vragen over op mijn Instagram account @lifeofamomaholic. Ik wijd er vandaag een artikel aan.

VAN IDEE NAAR UITWERKING

Het was juli 2018 toen het idee van een eigen blog maar door mijn hoofd bleef spoken. Het ging niet meer weg. Jaren daarvoor had ik al eens een poging gedaan, maar toen had ik er allemaal nog niet zoveel verstand van. Instagram en Facebook waren toen nog niet zo booming, dus je had ook niet echt veel ruimte om je blog te promoten buiten je eigen kringetje.

En juist dat mijn eigen vertrouwde omgeving mijn blogs zouden lezen, hield me tegen om er toen serieus werk van te maken. Want, wat zouden ze er wel niet van vinden?

Schrijven is iets wat ik al als klein meisje deed. Ik schreef dagboeken vol, had penvriendinnen van vakantie en schreef briefjes met mijn moeder. Vooral als ik dingen lastig vond om face to face bespreekbaar te maken. Schrijven was echt mijn uitlaatklep. Verder dan dat was het niet gekomen. Ik dacht ook: “Wie zit er nou op mijn verhalen te wachten? Dat is toch niet interessant genoeg?” .

Jaren later had ik genoeg om over te schrijven en bleef dat idee en gevoel om een eigen blog te beginnen dus maar terug komen. Ik zocht uit hoe het werkte. Met Steef overlegde ik wat ik dan ging delen en we hadden het over de voor- en nadelen. We besloten dat ik het gewoon ging doen! Ik had schijt aan wat anderen er van zouden kunnen vinden, dit was wat ik wilde en waar ik enthousiast van werd.

DE NAAM VAN MIJN BLOG

Al toen ik nadacht over een blog zat ik ook na te denken over de welke naam die dan moest krijgen. Ik wilde dat het te maken zou hebben met het moederschap, want dat was immers waar ik over wilde schrijven, maar ik wilde ook dat het te maken zou hebben met mezelf, want ik zal niet voor eeuwig over mijn kinderen blijven schrijven.

Belangrijk voor mij was ook, dat het niet mijn eigen naam zou bevatten. Met het werk dat ik doe, wil ik niet op voor- en achternaam gevonden worden met mijn blog.

Er zijn al 1001 mommyblogs en dus ook al een ratjetoe aan namen. Namen die ik leuk vind, maar ik wil ook niet een copycat zijn. Ik begon een beetje te puzzelen met woorden en bedacht me toen dat het een kijkje in mijn leven wordt (life of) en dat ik natuurlijk moeder ben, maar daarin gaat het dus zowel over mijn kinderen, als over hoe ik het moederschap ervaar (mom). En omdat ik het moederschap zo intens vind en nooit had gedacht dat je leven en je gedachten compleet in het teken van je kind(eren) komen te staan vond ik het laatste deel van de naam (aholic) daar goed bij passen. Lifeofamomaholic dus. Enige minpuntje vind ik, sinds ik een poosje op weg ben, dat het Engels is en dat het dus niet direct duidelijk is dat je een Nederlandse blogger bent.

EN DAN.. WAAR BEGIN JE?

Ik startte op een gratis wordpress.com account. De mogelijkheden zijn vrij beperkt, maar de gierige Hollander in mij wilde geen geld uitgeven aan een blog als het niets zou opleveren. Mijn site kon je toen nog vinden op www.lifeofamomaholic.wordpress.com. Ik vond dat adres toen al lelijk staan en wilde eigenlijk gewoon graag een site die eindigde op .nl. Maar omdat ik er nog niet zoveel kaas van had gegeten besloot ik hier maar gewoon mee te gaan beginnen. Ik schreef mijn eerste blogs, maar zette ze nog in concepten

Ik heb avonden achter elkaar achter de laptop gezeten om een eigen site te maken en te bewerken naar mijn eigen zin. Lettertypes uitproberen, kleuren kiezen en de lay out van de site net zo lang aanpassen tot het was zoals ik wilde.

Ik vertelde enthousiast aan mijn zus waar ik mee bezig was, en ook zij raakte enthousiast. We besloten het samen te gaan doen. Ik paste wat dingen aan op de site, maakte haar mede beheerder en voilà, daar was onze zussenblog.

AUGUSTUS 2018

We startten met 3x per week een blog. We stemden onderling af wat voor onderwerpen we zouden behandelen, zodat er geen dubbele dingen op de site zouden komen te staan. Dat verliep allemaal prima, we schreven lekker, maar ondertussen werd ik onrustig van de beperkte mogelijkheden van het gratis wordpress account.

Ik zocht uit hoe het werkte als je overstapte naar een betaald account. Ik wilde dus heel graag een domeinnaam met .nl. Dankzij een paar lieve meiden op Instagram begon ik er steeds meer van te snappen.

Ik kocht de domeinnaam lifeofamomaholic.nl en regelde de hosting van onze site bij een host aanbieder. Ik stopte liever wat geld in een site die mij gelukkig maakte, dan elke dag te werken aan zo’n gratis site die het net niet was. Van die gratis site kreeg ik een beetje flashbacks naar vroeger, toen we allemaal een CU2 pagina hadden.

Weer heb ik avonden, avonden, avonden achter de laptop gespendeerd om alle nieuwe mogelijkheden te bekijken van mijn .nl website. Ik stopte er uren in om de site zo te maken, zodat hij wél naar mijn zin zou zijn.

WE ZIJN OP DREEF

Inmiddels zijn we 8 maanden aan het bloggen. Pascalle heeft er iets minder tijd voor, en schrijft wanneer het lukt. Dat is prima zo. Zelf probeer ik nog steeds ervoor te zorgen dat er 3x per week een artikel online komt.

Dat is soms best veel werk naast een (onregelmatige) baan en een gezin met 2 jonge kinderen, maar ik vind het zo leuk om te doen! Omdat mijn blog echt een hobby is, is het ook niet zo erg als er eens een dag géén artikel online komt. Alhoewel het strebertje in mij dat nog wel eens vervelend kan vinden, maar hallo, ik heb ook nog een leven. Ik gooi dan gewoon de planning wat om, en dan komt er in het weekend iets online.

Inmiddels zijn de plogs omgedoopt tot MOMories. De herinneringen, memories, van een moeder. Litze bedacht de geniale naam MOMories en daar ben ik nog steeds mega blij mee. Daar zijn er (tot nu toe) 22 van verschenen. Deze vind ik zelf heel leuk om te maken, want het laat me bewuster genieten van de momenten die we in een week mee maken.

De teller voor het aantal vlogs staat op 10, en dat begin ik steeds leuker te vinden. Eerlijk is eerlijk, dat bewerken is best een werk, maar zodra je dat onder de knie hebt gaat het steeds sneller.

Verder verschijnen er recepten, persoonlijke verhalen en maandelijks terugkerende items op de blog. En dan hebben we het natuurlijk over de Musthave van de maand. Iedere maand laat ik jullie een toffe aankoop zien voor kinderen, jezelf, of voor bijvoorbeeld je interieur. Zo af en toe komen er ook gastblogs online, maar bovenal is lifeofamomaholic een persoonlijk platform. Steeds vaker zie ik het ook als een soort online fotoalbum van ons leven met mijn verhalen erbij.

Nog maar 8 maanden onderweg met het bloggen, maar ik vind het zo leuk, dat ik zeker niet van plan ben om er mee te stoppen. In de afgelopen maanden weten steeds meer mensen mijn site te vinden en lezen trouw mee. Super leuk vind ik dat!

REACTIES UIT MIJN OMGEVING

Ik was in het begin toch best zenuwachtig over wat mensen ervan zouden vinden. Ineens een andere naam op Instagram, een Facebook pagina erbij. In principe is er niet iets wezenlijks veranderd, behalve dat ik nu via mijn Instagram link naar de artikelen die ik heb geplaatst. Alles wat ik verder deel, deelde ik daarvoor ook al, alleen toen op een privé account.

Niet alle mensen vonden die switch leuk en ontvolgden me op Instagram. Dat is natuurlijk jammer, maar niet erg, want niet iedereen vindt het nou eenmaal leuk om de avonturen van een moeder te lezen.

Het overgrote deel van de reacties was heel positief. Toen een collega op het werk ineens iets over een onderwerp op mijn blog zei, schrok ik wel een beetje. Alsof ik niet had verwacht dat zij het zou lezen, maar het was een positieve reactie, dus erg leuk! Ook onbekende mensen reageerden leuk. Ik krijg geregeld privé berichtjes of reacties onder de blog/vlog van mensen die het heel leuk of herkenbaar vinden wat ik deel.

Ik ben benieuwd, sinds wanneer volg jij mijn blog? En wat vind je het leukst om te lezen? Zonder jullie zou deze site niet zijn waar hij nu was, want schrijven zonder dat het gelezen wordt is erg demotiverend. Dus bedankt dat jullie mijn site bezoeken!

4 Comments

  1. Super leuk! Je stukjes zijn heerlijk om te lezen en momories is favoriet hier!

    1. Zo lief van je! 🖤

  2. Blijf vooral doen wat je leuk vindt!
    Ben trots op jou wat je ook doet
    Xxxxxjes

    1. ❤️ love you! You are the best xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.