Lifestyle

MIJN NETFLIX ‘MUST SEE’ LIJST

Regelmatig ben ik op zoek naar nieuwe series of films om op Netflix te kijken. Ik heb dan geen zin om eindeloos te zoeken op het moment dat ik wil kijken en dus verzamel ik van alles in mijn lijst. Maar dan ook echt van alles. Van Nederlandse series, tot foute, simpele romcoms waarbij je echt je hersenen niet nodig hebt, maar ook spannende thrillers over de Tweede Wereldoorlog. Heb je ook Netflix inspiratie nodig? Ik deel vandaag mijn lijst met nog te kijken series en films met je.

NEDERLANDSE SERIES

Overspel
Een fotografe begint een affaire met een man, van wie haar echtgenoot de openbaar aanklager is. Onder andere Sylvia Hoeks en Fedja van Huêt spelen in deze serie. Vind ik persoonlijk goede Nederlandse acteurs.

Undercover
Undercover agenten infiltreren in de organisatie van een drugsbaron. Ze doen zich voor als stel op de camping waar hij in de weekenden verblijft. Deze serie is gebaseerd op feiten. Tip van Flip: het schijnt nogal slecht verstaanbaar te zijn door het Limburgse dialect, maar er is ondertiteling beschikbaar.

Riphagen (film)
Een film over de beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen die in de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de nazi’s. Riphagen wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

SCANDINAVISCHE SERIES

22 July (film)
Dit is dan wel geen échte Scandinavische film, maar hij gaat wel over de aanslagen in Noorwegen. Gebaseerd op waargebeurde verhalen. Altijd goed, wat mij betreft. Hier moet je wel even voor gaan zitten. Deze film duurt zo’n 2,5 (!) uur.

Morden I Sandhamn
Een spannende Zweedse serie. Je moet er van houden, want het taaltje kan je ook een beetje afleiden. Als je wel van Zweedse series houdt is The Bridge ook een vette aanrader!

Bonus Familjen
Benieuwd naar alle uitdagingen van een samengesteld gezin? In deze serie volg je een nieuw stel met hun exen en alle kinderen.

♥ROMCOMS♥

Someone Great (film)
Sinds Jane the Virgin krijg ik ineens allemaal aanbevelingen met Gina Rodriguez (Jane, uit Jane the Virgin). Zo ook Someone Great. In deze serie heet ze Jenny, is ze gedumpt door haar vriend en start ze een nieuw avontuur met haar vriendinnen. Waarschijnlijk het juiste recept voor een feel good serie.

Atypical
Een tiener met ASS (een stoornis uit het autisme spectrum) gaat op zoek naar een vriendin. Staat op mijn lijstje omdat ik met kinderen met ASS werk en het me wel interessant lijkt.

Badmoms (film)
Een moeder die sinds kort alleenstaand is, en overwerkt is en zich even he-le-maal laat gaan, dat moet wel een leuke serie worden! Staat dus ook op mijn lijst.

Dead to me
Een weduwe is vastberaden om de moord van haar man op te lossen. Als ze Judy ontmoet en die ook een verlies heeft geleden, raken ze ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden bevriend. Judy probeert haar nieuwe vriendin Jen te beschermen tegen een rampzalig geheim dat haar leven zou kunnen verwoesten.

THRILLERS

The girl on the train (film)
Vanuit de trein observeert Rachel het huis naast dat van haar ex-man Tom en zijn nieuwe partner Anna, waar de in haar ogen gelukkige Megan en Scott Hipwell wonen. Op een dag wordt Megan vermist. Rachel wordt ondervraagd door de politie omdat ze die dag in de buurt van het huis is gezien. Ze raakt vervolgens betrokken in een reeks gebeurtenissen die gevolgen hebben voor haar en iedereen die ze kent.

The Sinner
Een klein plaatsje wordt opgeschrikt door een moord. De betrokken rechercheur ontrafelt allemaal geheimen.

Foto via Netflix-Nederland

La Mante
Een seriemoordenares biedt aan te helpen bij het oplossen van copycat moorden, maar alleen als haar zoon -die agent is- haar mag helpen.

Hacksaw Ridge (film)
Deze film gaat over de WO II. Vind ik altijd indrukwekkend. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een soldaat die zonder wapens de strijd aan ging.

El Fotógrafo de Mauthausen (film)
Wederom gebaseerd op waargebeurde verhalen. Een fotograaf in een naziconcentratiekamp gebruikt zijn positie om fotonegatieven van gruweldaden te stelen. Misschien niet een film om op een nuchtere maag te kijken.

Shooter
Een ex-marinier keert als sluipschutter terug om een moordaanslag op de president te voorkomen. Al gauw wordt hij zelf beschuldigd van moord.

Non-Stop (film)
Tijdens een vlucht op 12 KM hoogte krijgt een air marshal een SMS van een dreigende chanteur die beweert aan boord van het vliegtuig te zijn.


Ik ben benieuwd of er iets tussenstaat wat jou interessant lijkt. Als jij nog goede Netflix tips hebt, laat het hier onder in de comments even weten, dan vul ik mijn lijst nog verder aan. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.