MOMories

MOMories 14 ☆ HALLO LENTE!

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe MOMories. De week begon druk met werken en niet zo’n leuke afsluiting van mijn dienst, maar de week eindigde met heerlijk lente weer. Daar knapt een mens van op! Ik maakte er weer veel foto’s van. Kijk je weer mee?

Maandagochtend is weer even doorbijten. Ik heb een dagdienst en dat betekent dat ik om 7:00 uur op mijn werk moet zijn. Ik blijf dat toch altijd vroeg vinden. Ik ben druk bezig met voorbereidingen voor een evaluatie gesprek dat ik eind van de week heb en verder is mijn dag niet heel interessant.

Als ik thuis kom is er een pakketje. Ik ben helemaal happy. Ik ben al een hele poos op zoek naar nog wat leuke kleding. Veel kleding van voor de zwangerschappen vind ik niet meer mooi of zit me niet meer mooi. Ik vind alleen steeds niet echt veel leuke kleding, maar nu ben ik goed geslaagd. Ik heb onder andere deze leren legging en laarsjes gekocht.

Ik ga nog even met de kinderen boodschapjes doen. Echt nog zo blij met die duowagen elke keer! We gebruiken hem hier niet als duo, maar bij een lange wandeling doen we vaak het 2e zitje er nog onder. Als Riv dan moe is kruipt hij daar in.

Het is dinsdagochtend. Ik heb weer een dagdienst en heb even wat eten meegenomen. Normaal eet ik altijd op de groep mee, maar dan eet ik zo slecht, dus nu neem ik even zelf wat mee. Een banaan en walnoten voor door de yoghurt, een rode paprika voor tussendoor en daar onder nog een salade voor tussen de middag. Verder speel ik een spel met een van de jongeren en geniet ik van een theetje in de zon terwijl ik buiten ben met een van de jongeren.

Aan het einde van mijn dienst heb ik een fysiek conflict en daar kwam ik niet ongeschonden uit. Resultaat: koppijn. Ik neem een paar roze reddertjes en hoop dat het gauw wegtrekt. Oh en als ik thuis kom tref ik dit aan.. Een keer niet voor de buurvrouw haha! Nee alles is voor Steef.

Woensdag is mijn vaste vrije dag zoals jullie inmiddels wel weten. Ik spreek met 3 vriendinnen en hun kids af in het Barista Café. Het is super gezellig, maar mensenlief, bijkletsen met 4 ondernemende kids is echt een uitdaging. Zat de één midden in haar verhaal, moest er weer een kind uit de keuken geplukt worden, pakten er weer 2 anderen wat van elkaar af en ontsnapte de een na jongste van het stel weer.

Donderdag kan ik rustig opstaan. Ik ga lekker douchen en Steef is beneden met de kinderen. Als ik gedoucht heb gaan we lekker naar buiten en ik word zó blij van het weer. Het is gewoon ineens warm! We gaan een stukje lopen. De kinderwagen blijft thuis en ze stappen allebei lekker door. Riv is not amused als we weer naar huis gaan, maar als hij hoort dat we een broodje gaan eten dan gaat hij toch overstag.

Wat ben ik toch gek op dit meisje! Ze wordt zo groot. Volgens mij komen er kiezen aan. Ze loopt al weken met haar vingers in haar mond en is niet altijd even gezellig zeg maar… Niet zoals we van haar gewend zijn. Hopen dat die krengen gauw door zijn.

Ik heb slaapdienst. Ik kruip het bed in, met uiteraard mijn eigen kussen mee. Ik slaap echt het liefst met mijn eigen kussen. Als we met de auto op vakantie gaan dan gaat ie sowieso mee. Ik kijk nog even een afleveringetje op Netflix en ga dan lekker slapen. Het is altijd maar de vraag hoe je nacht verloopt. Er zit een kliksysteem op de deuren van de jongeren. Als ze van hun kamer komen (bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan) dan gaat er bij mij een -bloedirritant- piepje af. Ik heb geluk en ik kan de hele nacht doorslapen.

Vrijdagochtend kom ik uit de slaapdienst thuis. Steef en de kids zitten voor in huis heerlijk in de zon en ik word zo gelukkig als ik hun koppies zie als ze mij thuis zien komen! Na de lunch gaat Steef naar zijn werk voor een late dienst.

Ik ga met de kinderen richting Lies. We wandelen lekker in de zon en ik heb het gewoon heet! Heerlijk dit weer! We wandelen door de wijk en gaan langs verschillende speeltuintjes. Riv en Vieve vonden het wel geinig om met zand te gooien, dus hun hele haar zit onder het zand.

Tijd om weer naar huis te wandelen. Riv heeft er geen zin in en gaat op de grond zitten. Ik trek mijn trukendoos open en zeg dat ik met Vieve ga. Hij zwaait me vrolijk uit. Tot zover mijn opvoedkundige skills.

Als Riv dan toch eindelijk ook op het plankje staat lopen we verder. Deze twee zijn zo lief voor elkaar vandaag. Er wordt mega veel geknuffeld en gekust. Toen Vieve sliep wilde Riv zelfs niet spelen omdat zij er niet bij was. Maarja, zoals bij wel meer broers en zussen is er ook heel veel liefde met gevoel. Op de terug weg naar huis zit Vieve namelijk de hele tijd Riv te irriteren en te knijpen. Ik spreek haar daar meerdere keren op aan en dit is dan haar gezicht. Ze maakt er gewoon een grapje van en lacht me recht in mijn gezicht uit.

Met al dat zand overal gooi ik deze twee aapjes meteen als we thuis komen onder de douche. Terwijl ik het eten klaar maak, kijken zij even Woezel & Pip in hun pyjama’s. Super fijn, Steef had gister gekookt en ik hoef dat alleen maar op te warmen vanavond. Op zaterdag kook ik dan dubbel (althans.. dat was de planning) zodat Steef zondag niet hoeft te koken als ik weg ben. Wat een teamwork hè?

Ik lees de kids een boekje voor op ons bed en Riv mag nog even blijven liggen als ik Vieve vast naar bed breng. Als ik terug kom tref ik hem zo aan: heerlijk plaatjes zoeken in zijn zoekboek. Dat heeft hij lang niet gedaan. Blijft leuk; speelgoed of boekjes die herontdekt worden.

Goeiemorgen! Ondanks dat het mijn werkweekend is voelt het toch een beetje als vrij weekend. Op zaterdag hoef ik namelijk niet te werken. Ik had een dienst geruild. Dit is Viefjes outfit of the day! Één van mijn lievelings outfitjes.

We hebben een gezellige ochtend. We gaan in het dorp even een kop koffie drinken met een gebakje. Onze telefoons zijn leeg en alle opladers zijn kapot. We scoren dus meteen even nieuwe. Ik kan dus geen foto’s maken, maar even zonder telefoon is ook wel eens lekker.

Mijn schoonmoeder komt nog even langs om wat dingetjes te brengen, waaronder dit lekkere stuk chocola! Nog voor Valentijn. Lief hè? Steef en ik drinken daarna nog een bak koffie in de zon. Zo blij met ons plekje voor in huis.

Als Vieve slaapt gaat Riv lekker buiten spelen. Waar de zandbak staat schijnt de zon nog niet. Riv heeft zijn buitenspeelbroek aan. Lekker warm én dan worden zijn kleren niet na 5 minuten al vies en kan hij ongestoord buiten spelen.

Steef gaat ‘s middags weg voor zijn slaapdienst. Mijn broer appt of we zin hebben om met de kids de hort op te gaan. Zodra Vieve wakker is gaan we de auto in. We rijden naar Nationaal Park Veluwezoom.

De kids spelen daar lekker in de speeltuin. In de zomer ligt er eigenlijk standaard een emmertje met wat schepjes in onze auto. Komt altijd van pas zoals je ziet.

Lieve & Vieve ♥

De meisjes! We wilden Vieve heel graag Vieve noemen, maar ons nichtje heet dus Lieve. Dat vonden we best een dingetje. Emiel & Renee gelukkig niet en nu hebben we dus Lieve en Vieve. Voor oma soms best wel eens lastig, maar dan zegt ze gewoon Vlieve.

We lopen een rondje van 2 km. Er is onderweg ook een stukje kabouterpad ofzo. We komen dit deurtje tegen in een omgevallen boomstam met allemaal kaboutertjes er in. Op de route die we lopen staan nog allerlei speeltoestellen en de kinderen sjouwen lekker met stokken en takken.

We sluiten daarna met zijn zessen af bij de Mac. De eerste keer dat ik met de kids naar de Mac ga. Riv is wel eens met opa en oma geweest en hij was dan ook helemaal blij dat we daar heen gingen.

In de auto viel Riv in slaap en ik kon hem zo overleggen in bed. Hij werd heel eventjes wakker en was toen helemaal blij dat panda en Nijnu er waren en sliep vervolgens zo weer verder.

Ook op zondag blijft het weer echt super! Jammer genoeg moet ik werken vanaf 12 uur en is Steef alleen met de kids. Het was een heerlijke week.

Komende week staan er veel leuke, sociale afspraken op de planning en omdat ik werkweekend heb gehad hoef ik maar weinig te werken. Fijn dus! Ik wens jullie allemaal ook weer een hele fijne week toe.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.