MOMories

MOMories 17 ☆ LEKKER LUI & PILEA PRAAT

Het is maandag! Een nieuwe week is weer begonnen en waar sommige mensen misschien zitten te balen op kantoor heb ik dat helemaal niet. Ik ben 3 dagen vrij, werk er maar 2 en heb dan weer weekend. Heerlijk! Ik maak iets minder foto’s dan normaal, maarrrr we doen wel leuke dingen, mits ze niet geannuleerd worden natuurlijk..

Vieve heeft het weekend gevoel ook nog te pakken. Ze slaapt tot 10:15 uur en dan pluk ik haar uit bed. We gaan even koffie drinken bij Martine. De kinderen spelen lekker, we eten een broodje mee en dan gaan we weer naar huis.

De rest van de dag ben ik behoorlijk offline. Ik doe wat in huis, Vieve slaapt ’s middags heerlijk lang namelijk, dus daar heb ik tijd voor. Voor mijn MOMories foto’s niet zo best, maar ik vond het wel weer eens lekker. Van de maandag heb ik dus geen foto’s. Sorry!


Mijn kleine vriendje heeft het weer naar zijn zin op het kinderdagverblijf

Dinsdag belooft een productieve dag te worden! En dat is het ook. Ik breng de kinderen ’s ochtends naar het kinderdagverblijf, het afscheid nemen verloopt soepeltjes. YES! Dan lekker terug naar huis. Ik ga onze kamer helemaal opruimen, hard nodig. Ik verschoon alle bedden, sjees met de stofzuiger over de bovenverdieping, rag er een dweiltje door en dat kan ik ook weer afvinken.

Aan de slag met een vlog die ik af wil hebben en verder met artikeltjes typen. Ik heb ZO veel inspiratie! Echt lekker. En vandaag dus ook de tijd om er aan te zitten. Nu word ik tenminste niet om de haverklap gestoord door een dreumes die op schoot wil klimmen, er dan toch weer af wil, de stekker van de iMac uit het stopcontact trekt en vervolgens weer op schoot wil.


 HOE doen thuiswerkende moeders dat zonder dat hun kinderen bij een oppas zijn?Op woensdag ben ik in de ochtend een keertje niet alleen thuis! Ik maak er meteen goed gebruik van en ga met Lisa, Fien en Vieve babyzwemmen. Dat zouden we vorige week al doen, maar toen was het hier vakantie en ging de les niet door.

Fien genoot er enorm van, en voor Vief was het al een tikkie lang geleden dus die heeft ongeveer het hele lesje als een koala aan me gehangen. Met haar hoofd op mijn schouder, huilend. Ze vond het heel spannend en ontdooide pas na een kwartier. Na afloop doen we nog een bakkie koffie en dan wandel ik weer naar huis.

In de middag haal ik de stekjes uit mijn Pilea en verpot ik de moederplant. Ik heb inmiddels 4 goed groeiende stekjes uit de moederplant. Leuk!

Ik vroeg op Instagram wat ik nou moest doen met mijn moederplant waarvan de stam heel erg omhoog groeide zonder blaadjes er aan. Ik kreeg verschillende reacties. De meeste reacties waren toch wel dat jullie de tips wilden horen omdat jullie hetzelfde probleem hadden.. I feel you! Maarrrr de tips die ik kreeg deel ik even hier:

Foto: Intratuin.
  • Laat je moederplant even met rust. Geen stekjes er meer uit halen en langer bij de moederplant laten.
  • Niet zoveel.. van oorsprong is het een boompje. Ze horen zo te groeien.
  • Niks doen.. ik wilde hem weggooien en ineens allemaal nieuw blad.

Wat betreft het 2e antwoord.. Ik heb toch echt meer Pilea’s gezien zoals hiernaast afgebeeld. Die van mij lijkt daar niet (meer) op. Maar ik ga maar gewoon stug verder met water geven en af en toe voeding erbij.

Dit is een typisch Riv en Vieve gebeuren. Ik hoorde een hoop gegiebel in de keuken, niet veel later komen ze allebei op blote voeten de woonkamer in gerend en Vieve trekt mijn sokken uit. Altijd op blote voetjes, zelfs nu de vloerverwarming niet echt aan was én het buiten ook niet bijster warm was. Gekkies.

Lees ook: MOMORIES 16 VOOR ALLES IS EEN EERSTE KEER

In de avond sluit ik aan bij een vergadering van de lokale oudercommissie van het kinderdagverblijf. Steef heeft laten vallen dat het wel iets voor mij is, dus ik kom een keer kijken. Ik heb in eerste instantie niet zoveel zin want: weer een verplicht iets, weer een avond weg. Tegen al mijn verwachtingen in vond ik het leuk! Het was gezellig, je kunt mee denken en meebeslissen over dingen en niet geheel onbelangrijk ben ik er ook niet heel veel tijd aan kwijt. Dat in combinatie met dat ik weet dat het voor organisaties prettig is om vrijwilligers te hebben, maakte dat ik besloten heb me bij de oudercommissie te voegen.

Ik ben 22:30 uur thuis en kruip dan gauw in bed. Morgen weer een vroege dienst.


Het is tijd voor een ochtenddienst! Er wordt weer buitengespeeld en dus heb ik weer ‘pleinwacht’. D’r staat een stevige wind en ik vind het maar koud. Gauw weer naar binnen.

Als ik thuis kom ben ik kapot. Ik heb te weinig geslapen en hoofdpijn. Ik neem wat in en kruip even met Riv in ons bed. Hij kijkt YouTube en ik kijk Netflix. Hij zit weer de hele tijd aan zijn oor. Arm ventje..

Als Steef en ik daarna even chillen op de bank komen Riv en Vief er allebei bij. Riv doet tegenwoordig allerlei rollenspelletjes. Nu moeten wij slapen. Vieve vindt dat geen probleem. Ze parkeert zich op mijn buik en gaat lekker liggen. Riv ligt bij Steef met dichtgeknepen ogen. ‘Allemaal slapen!’ Genieten met zijn allen.

Ik race nog even met Riv naar de kapper en dan is het weer mooi geweest voor vandaag.


HET WEEKEND IS BIJNA IN ZICHT

Goeiemorgen! Vieve is er klaar voor. Ze klimt in de stoel op Riv zijn kamer en gaat een boekje lezen. Riv helpt haar met lezen, en leest een stukje voor. Kleine schatjes!

Eeuwige dank aan mijn collega! Er zijn vandaag -in verband met de vakantie- zo weinig kinderen op de groep dat we niet met 2 man personeel de late dienst hoeven te draaien. Die dienst is in de vakantie best wel lang. Je werkt dan van 12:00 uur tot 23:00 uur namelijk. Mijn collega was uit het rooster gehaald, maar na heel lief vragen wilde ze de dienst wel met me opsplitsen. Ik werk vandaag dus van 12:00 uur tot 17:30 uur, dan neemt zij mij over en ik heb dan weekend!

Er is er vandaag eentje met de metaaldetector op pad geweest.. Ik had nog nooit zo’n ding gezien. Ik blijf iets langer dan gepland, ik moet nog wat dingen afronden. Dan gauw met gierende banden naar huis om weekend te vieren!

WEEKEND

Yes! Het is zaterdag en wij hebben het weekend vrij.

Jut & Jul worden wakker bij ons in bed. Mét hun knuffels uiteraard.

Steef neemt Riv mee naar de korfbalvereniging om te kijken bij een van onze neefjes. Ik heb even tijd met Vief alleen, ook wel eens lekker! Ze zijn ‘maar’ een uurtje weg.

Als Steef weer terug is ruim ik als een dolle de woonkamer op. AL het speelgoed ligt verspreid door de hele kamer, er liggen kleren en laarzen vol modder, omdat Riv bij Robert in de tuin had gespeeld -zonder zijn buitenspeelbroek, echt top- en die spoel ik even uit.

Zelfs Riv zijn laarsjes zitten vol aangekoekte modder. Dus die worden ook even onderworpen aan een sopje.

Ik maak voor mezelf een omelet met wat restanten paprika, tomaatjes, kaas en Italiaanse kruiden.

Vieve is wakker! We rijden naar mijn broer en schoonzus. Neefje Sam is jarig, dus daar gaan we heen. Ik vergeet daar verder helemaal foto’s te maken, dus jullie moeten mij -oké vooral Riv- vertrouwen op zijn woord als ik zeg dat de Cars taart lekker was.

Rond etenstijd rijden we terug, maar het is wel een uur rijden. Onderweg stoppen we dus bij de gele M! Dubbel feest voor Riv want hij krijgt een HotWheels bij zijn HappyMeal!


Vieve en ik twinnen vandaag met onze haarbanden! Het is natuurlijk veel leuker om hem uit mama’s haar te trekken.

Maar het is gelukt hoor! We hebben een foto! Mijn kleine mini-me en ik. Ik was er van overtuigd dat ons tweede kind ook een jongen zou worden en ik zo’n typische #boysmom zou zijn. Vlak voor de echo kreeg ik toch de kriebels dat het een meisje was.. Vraag me niet waarom. En tadaaa toen bleek er een meisje in mijn buik te groeien. En ik vind het echt super leuk dat ik van allebei mag mee maken. Dat ik én jongenskleding én meisjeskleding kan shoppen. Maar buiten al die oppervlakkige shit ben ik gewoon intens gelukkig met ze allebei.

Het was de bedoeling dat we naar de lammetjesdag zouden gaan. En daar zijn we ook aangekomen, in dat hondenweer overigens.. En toen hingen er overal blaadjes dat de lammetjesdag geannuleerd was. Beetje jammer.. Vooral Riv vond het niet leuk, hij wilde daar blijven en naar de schaapjes kijken. Sorry vriend, dat gaat dus niet. Volgend weekend in de herkansing.

We rijden door naar Steef zijn opa en oma en drinken daar gezellig een kopje thee. Vieve vindt deze ouderwetse kinderwagen en wandelt er steeds mee door het huis. We FaceTimen nog even met Lisa die op wintersport is zodat opa&oma ook even met d’r kunnen kletsen. Als het lunchtijd is gaan we weer naar huis, en gaat Vieve lekker slapen.

En even tijd met deze man! ♥ Zo fijn dat we allebei dezelfde werkweekenden hebben, dan hebben we ook nog lekker weekenden dat we met zijn viertjes vrij zijn en leuke dingen kunnen doen.

’s Avonds ga ik met vriendinnen uit eten bij het Zusje. We hebben een gezellige avond en eten lekker tapas. Heerlijk af en toe zo’n meidenavond zonder kinderen. Gelukkig ben ik morgen -vandaag dus als je dit leest- vrij en maakt het niet uit hoe laat het wordt.

Dat was ‘m weer voor deze week! Komende week komen mijn ouders even gezellig langs, en hebben we een extra controle bij de KNO voor Riv ingepland omdat zijn oor maar niet beter wordt. Ondanks dat we volgend weekend werkweekend hebben gaan we in de herkansing voor de lammetjesdag. Geniet van je maandag en bedankt voor het lezen!

2 Comments

  1. […] op veel plekken naar lammetjesdagen. Zelf zouden wij afgelopen weekend gaan kijken, maar zoals je HIER kunt lezen, liep dat effe net wat […]

  2. […] Lees ook: MOMories 17 ☆ LEKKER LUI & PILEA PRAAT […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.