MOMories

MOMories 19 ☆ BUITENSPELEN & EEN NACHTJE WEG

Goeiemorgen! Het is weer maandag en dus tijd voor een nieuwe MOMories. Afgelopen week was weer een leuke. Ik had een BHV cursus, er werd veel gespeeld en bij voorkeur buiten. Ook was het de week van de logeerpartijtjes, voor Vieve was het dubbel feest. Wij sloten de week af met een heerlijk weekendje met zijn tweetjes. Zoals altijd legde ik -bijna- alles vast. Kijk je mee?

Het is maandag. En Riv is blij, want de zon schijnt! En ik snap dat he-le-maal! Word ik ook blij van. Hij hoort de vuilniswagen en wil even kijken. Hup, hoofd onder het gordijn en even gluren.

En we starten even rustig op met een kopje koffie. Uiteraard.

De maandag is een pyjamadag. We doen echt mega rustig aan en doen dus helemaal niks. We wilden even langs Lisa voor een kop koffie. Ze zijn weer terug van vakantie, dus zin om even bij te kletsen. Lies wilde alleen graag naar ons komen, dan was ze meteen even buiten. Helemaal prima! Wij zijn dus niet buiten geweest..

Ik gooi weer eens een vega burgertje in de pan. Steef weet dat van te voren weer niet, maar bij de eerste hap wel. Ik vind deze niet te hachelen, Steef daarentegen wel. Het lampje gaat vrij vroeg uit. Tijd om lekker naar bed te gaan.


Op dinsdag gaan de kinderen zoals altijd naar het kinderdagverblijf. Steef en ik moeten allebei om 9 uur op ons werk zijn. Het is dan best een beetje opschieten om iedereen op tijd aangekleed en wel de deur uit te krijgen.

Zul je net zien dat op zo’n ochtend alles net even anders loopt. We zijn ruim op tijd klaar. Maar als ik Vieve in de auto wil zetten, kom ik er achter dat ik de autostoelen van de kids nog in de kofferbak heb liggen. Die had ik van het weekend uit mijn auto gehaald omdat ik met de kids van het werk weg ging. Hup, die er dus nog in zetten. Als we dan allemaal in de auto zitten, zie ik dat ik moet tanken. Maar dan ook écht moet tanken, aangezien ik al even met het lampje aan had doorgereden.

Al met al zijn de kinderen op het kinderdagverblijf en ben ik op tijd op mijn werk. Ik heb vandaag BHV cursus! BHV herhaling is altijd een ‘moetje’, maar ik vind het wel fijn om weer mijn certificaat te halen. Ik ben samen met Lisa. We werken bij dezelfde werkgever, maar wel allebei op een andere locatie. We kunnen sommige cursussen dus ook samen doen, en dan is zo’n cursus ook nog eens heel gezellig.

We herhalen het reanimeren en we blussen een vuurtje. Dit keer op een scherm, met een ‘digitale’ brandblusser. Nog nooit eerder gedaan, maar ik vind het wel geinig.

Ondertussen krijg ik weer heerlijke foto’s van deze twee door. Ze spelen lekker buiten. Ik vind het zo fijn om te zien dat ze elkaar af en toe ook zien op de dag en samen buiten spelen. Thuis zijn ze natuurlijk iedere dag samen, maar op dinsdag grotendeels apart. En waar ze elkaar thuis de hersenpan in slaan, zijn ze dan op het kinderdagverblijf ineens heel lief voor elkaar.

We halen ze lekker op, knuffelen nog lekker met ze en dan liggen ze allebei weer in bed. Lekker even tijd voor mezelf en ik spring onder de douche. Tref ik dit aan… Riv had als laatste gedoucht en ik was even vergeten dat hij het zo had achter gelaten. Ergens vind ik het ook wel weer geinig, zo’n douche vol geplakt met letters.


Op woensdag ben ik weer vrij. Stephan heeft een late dienst, dus in de ochtend zijn we nog gezellig met zijn viertjes.

Ik vlecht Vieve d’r haartjes in. Vind ik zo leuk staan en het kan nu eindelijk goed, nu haar haartjes wat langer zijn. Ik maak nog een lekkere smoothie van yoghurt, framboos, blauwe bes, banaan en ananas. Riv en Vieve komen meteen aan tafel zitten, ze zijn dol op smoothies!

Het is vandaag de dag van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. We gaan dus naar de stembus. Ondanks dat ik me er niet echt in heb verdiept ga ik wel stemmen. Ik vind namelijk dat je van je stemrecht gebruik moet maken.

We zijn lekker lopend. Riv is liever lui dan moe, dus hij kruipt snel weer op het plankje. Vieve loopt gewoon sneller dan hij. We brengen nog even een pakketje weg en doen nog wat boodschapjes.

Het zwarte goud was op. Dus dat even gekocht. Riv zegt: goed vasthouden hè Vieve? Zij knikt vervolgens hard en houdt die zak goed vast.

Steef gaat begin van de middag werken en ik ben alleen met de kids. De buurman komt langs gewandeld en vindt dit zo’n leuk plaatje en maakt een foto van ons. Vind ik leuk!

De kids spelen de hele middag binnen. Als Riv klaar is met de trein wil hij graag post maken. Hij ziet mij regelmatig kaartjes schrijven en versturen. Hij kleurt een tekening, kiest een kaartje uit en we gaan op weg naar de brievenbus.

Meneer heeft zijn ene hand vol met auto’s en in de andere hand zijn post. Reken er dus maar niet op dat ik een hand krijg, hij klemt de envelop stevig vast en doet hem zelf op de post!

Riv wil daarna nog even naar de speeltuin. Dus dat doen we even. Hij heeft de grootste schik met Vieve.


Op donderdag heb ik weer mijn vaste werkdag. Vorige week was ik vrij op donderdag, deze week wordt er weer gewoon gewerkt. Ik werk tot 3 uur. Steef brengt de kinderen dan naar mijn werk. Ik rijd door naar mijn ouders, want Vieve gaat daar logeren.


Ik was heel benieuwd hoe Riv het zou vinden dat Vieve bij opa en oma mocht blijven en hij weer met mij mee terug naar huis moest. Hij vond het eigenlijk geen probleem. Hij wilde alleen ook mee met oma boodschappen doen. Volgende keer mag hij logeren en blijft Vieve bij ons, dus hij haalt het ruimschoots in.

Dag moppie! Veel plezier!

Ik ga met Lisette uit eten! Ze is bijna jarig en dus regel ik ballonnen en vuurwerk! Het eten is werkelijk waar heerlijk! Na een avond tafelen zitten we prop en prop vol en hebben we ook nog eens lekker bij gekletst. Dat was leuk. Ik duik gauw mijn bed in, ik ben toch best wel moe.


Ik word wakker met deze foto’s op mijn telefoon. Vieve lekker aan het ontbijt en ze geeft opa een dikke pakkerd, want hij moet werken. Ze heeft heerlijk geslapen en mama zegt dat ze zich enorm heeft uitgesloofd voor ze.. Ze moest uiteraard even laten zien hoe zelfstandig ze al wel niet is. Gister was ze lekker met oma op stap en daarvan krijg ik de rechter foto nog doorgestuurd. Zo fijn om te zien dat ze geniet ♥ mijn kleine mini mensje.

De ochtend begon grijs, en ik baalde daarvan want volgens het weerbericht kon het wel 18 graden worden met een lekker zonnetje. Gelukkig breekt eind van de ochtend de zon door. Ik ben alleen met Riv en ga lekker met hem lunchen. Perfect geregeld. Hij speelt aan een zandtafel terwijl ik lekker van de zon geniet. We eten samen een tosti en dan is het alweer tijd om te gaan. Ik moet namelijk werken. Een vriendin van me past even 2 uurtjes op Riv totdat Steef weer thuis is.

Hij vermaakt zich super goed. Hij is heel erg blij dat ze een zandbak hebben, kan hij lekker verder spelen. Daarna gaan ze ook nog even naar de speeltuin. Geluksvogel! En ik met zulke vrienden, want het is wel heel erg fijn als je vrienden hebt die even op willen en kunnen passen.

Ik draai een late dienst, en ben blij als ik weer thuis ben. We hebben een leuk weekend voor de boeg!

WEEKEND – EN WE GAAN WEG!

Het is weekend! Wij zijn vrij en we gaan er samen een nachtje tussenuit.

We gaan naar Nijmegen. Dat is een beetje onze lievelingsstad geworden. We drinken koffie, shoppen wat en gaan lekker lunchen. Ik moet lachen om de foundation met #instaperfect. Wat een verkoop praatjes.. Maar goed, jonge meiden zijn er vast gevoelig voor, dus het werkt. Als lunch neem ik een 12 uurtje. Vind ik altijd lekker, een soepje, een broodje en een uitsmijter. Van alles wat!

We drinken nog een wijntje en een biertje. Wat kijkt ie serieus he? Is ook heel wat zo’n onderhoud-je-relatie-weekend. Het is niet heel warm, maar buiten onder de heater is het wel heel lekker. Ze hebben hier ook kussens op de stoelen met een soort verwarming er in. Rond een uur of 6 gaan we richting ons hotel.


We eten bij een bistro vlak bij het hotel. Echt een beetje een dorps restaurantje, maar het is heel erg lekker!


We worden wakker met dit uitzicht! Heerlijk stil is het hier en de zon schijnt. Begint mijn dag meteen een stuk beter mee.

We ontbijten lekker in het hotel. Het was de bedoeling om in Nijmegen bij de Yoghurt Barn te ontbijten, maar we hebben eigenlijk allebei geen zin om weer naar Nijmegen te rijden voor het ontbijt. We zitten lekker in de zon. Goed begin van de dag.

We rijden naar Sanadome voor een dagje ontspannen. We kunnen zelfs buiten liggen. Ik lees sinds tijden weer een tijdschrift uit. Eind van de middag halen we de kids weer op bij mijn schoonouders. Die hebben er niet zo heel veel zin in om met ons mee te gaan, ze vermaken zich prima daar.

‘s Avonds wil Riv 10000 kusjes voor het slapen gaan. Die krijgt hij uiteraard van me. Twee tellen later valt hij kapot in slaap. Ik zet deze MOMories voor jullie in elkaar en Steef kijkt lekker voetbal.

Wat was het weer een fijne week, die we heerlijk afsloten met een weekendje weg met zijn tweetjes. Komende week staat er weer een kappersbezoekje op de planning, deze keer ook voor Vieve. Verder heb ik zelf nog wat leuke dingen zonder kinderen op de planning. Dat is op zijn tijd ook wel fijn. Volgende week zien jullie daarvan de foto’s op de site. Bedankt voor het lezen 🙂

1 Comment

  1. […] LEES (EN KIJK) OOK: WE GAAN ALLEMAAL LOGEREN ☆ VLOG 9 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.