MOMories

MOMories 22 ☆ FOOD IS LIFE

Een hele goeiemorgen mensen. Het was een week vol eten, zon, zand en gezellige sociaal-doenerij. En nog even over die zon mensen, daar word je toch instant gelukkig van? Anyways, wij waren heel veel buiten deze week, en ik bakte er op los.

Het is maandag. Na een vrij weekend moet er weer gewerkt worden. er staat vandaag een late dienst op het programma.

Voordat ik moet werken gaan we een rondje fietsen met zijn viertjes. Het is mega lekker weer vandaag. We rijden even langs vrienden die hun nieuwe huis aan het verbouwen zijn. Riv en Vieve spelen lekker met Eva (en heeeel veel zand) in de tuin.

Als het tijd is om te lunchen zijn we weer thuis. Ik doe croissantjes in de oven en maak knakworstjes warm voor de kids. Ons Vievekind is dol op eten. En geloof mij, dat is een understatement. Het liefst (vr)eet ze de hele dag door. Hier gluurt ze even of er nog genoeg knakworstjes zijn.


Het is dinsdag. Steef brengt de kids naar het kinderdagverblijf en ik start langzaam op. Ik ben best moe na zo’n rits aan werkdagen. Gelukkig ben ik vandaag vrij.

Ik ga even in mijn eentje het dorp in. Heerlijk vind ik dat zo af en toe! Bij de Wibra spot ik deze leuke hanger (€4,99) voor bijv. boven de box of boven een babybedje. Als ik een baby had gehad, had ik hem sowieso gekocht, maar ja, die heb ik niet meer, dus waar moet ik dat ding laten dan? Ook doe ik nog een rondje bij de Zeeman en ik zie deze rompertjes. Echt een heel leuk printje vind ik dat. Vieve gaat alleen denk ik na deze zomer over op hemdjes en onderbroeken, dus nieuwe rompers kopen vind ik een beetje zonde, zeker omdat deze lange mouwen hebben.

Ik heb met Lisa afgesproken in het dorp. We drinken lekker een bak koffie buiten in de zon en het is lekker om even zonder kinderen af te spreken. Hoe lief ik ze allemaal ook vind, nu komen we tenminste weer even aan echt praten toe.

LEES OOK: EEN NAAM KIEZEN VOOR JE KIND

Eenmaal thuis heb ik het rijk alleen, Steef is naar zijn werk. Ik luister een podcast en pak op mijn dooie akkertje wat cadeautjes in voor Lits die ik morgen eindelijk weer zie!

Ik haal de kinderen op tijd op van het kinderdagverblijf. Als we terug lopen moeten we wachten bij het spoor. Dat vindt Riv helemaal niet erg, want hij is dol op treinen! Hij heeft geluk, want er komen er twee.

Na het eten ga ik gauw met ze naar boven. Als ik de was aan het opruimen ben hoor ik hun stemmetjes ineens wel heel ver weg. De twee draken zijn naar zolder geklommen om daar te gaan spelen. Ik laat ze even spelen, maar dat heb ik geweten hoor. Riv is echt super moe, zo moe dat hij niet lekker ontspannen in slaap valt, maar vervelend gaat doen. Zijn ogen draaien steeds weg, zo moe is hij, maar het lukt hem niet om alleen in slaap te vallen. Ik vind het sneu voor hem en blijf bij hem zitten tot hij slaapt.


Yaaay! Woensdag is mijn vrije dag en ik heb met Litze afgesproken. We spreken halverwege af bij een kinderboerderij.

Er zijn lammetjes geboren. Riv en Vieve kijken er heel aandachtig naar, zeker als er net een lammetje gaat drinken.

Zare en Vieve zijn twinning met hun jasjes. Ondanks het zonnetje is de wind echt verraderlijk koud. Riv speelt ongestoord met water en ik krijg hem niet meer weg daar. Resultaat: een driftige puber. Dat mag de pret niet drukken, ik paai hem gewoon met wat anders.

Na een poosje diertjes eten te hebben gegeven en totaal verkleumd te zijn drinken we binnen even wat. Dan wil Riv nog heel graag van de glijbaan en rijden we gauw weer naar huis. Het is bedtijd voor Zare en Vieve.

Al voor de snelweg zit mevrouw er zo bij. Ik vind dat ze het wel lang volhoudt om kiekeboe te spelen. Blijkt ze te slapen… 🤣

Thuis slaapt ze nog 3 uur! Dat had ze even nodig. Ik maak haar maar wakker en ga samen met haar boodschapjes doen. Als we terug komen helpt ze me met de boodschappen uitpakken en gaat ze vervolgens zitten met mijn portemonnee om weer even geld te tellen.

‘s Avonds bak ik weer een bananenbrood [voor het recept klik je HIER], want de vorige is zo goed als op. Dan duik ik op tijd mijn bed in, want ik heb vroege dienst morgen.


De donderdag is niet zo’n spannende dag. Ik kom eind van de middag thuis na een dag werken. Best wel fijn om dan nog een poosje met de kinderen te hebben.

Riv speelt nog even lekker in de zandbak en Vieve knuffelt met mij, die heeft me gemist denk ik.

Stephan & Jard gaan shoppen in Utrecht en daar ook eten. Ik eet dus alleen met de kinderen. Tijd voor vis! Stephan houdt daar absoluut niet van, dus maak ik vandaag maar even gretig gebruik van zijn afwezigheid. Ik bouw, samen met Riv, een lasagne met spinazie en tonijn in elkaar.

‘s Avonds doe ik een bakkie met Anne en Lisa en ik probeer enigszins op tijd naar bed te gaan.


Vrijdagochtend staat er weer een vroege dienst op het programma. Pieper om en gaan! Het is weer lekker druk, want ik heb nog wat afspraken te doen, waaronder een behandelplan bespreking.

Na mijn werk rijd ik naar de tandarts. Ik heb een afspraak bij de monndhygieniste en moet helaas een gaatje laten vullen.

We maken plaatpizza. Ik doe dat het liefst met diepvries plakjes pizzadeeg. Bij onze Jumbo hebben ze die niet meer in het assortiment, ook niet online, maar de Appie verkoopt ze nog wel. Ik geloof dat ik zo af en toe maar even een voorraadje in ga slaan. In ieder geval, die plakken zijn super handig voor de kinderen. Ze kunnen ze zelf beleggen, en ze hebben gewoon hun eigen mini pizzaatje. Ik houd bijv. ook van pizza tonno, maar Steef absoluut niet. Dan maak ik ook mijn eigen pizzaatje. Wat we ook wel eens doen is gewoon alle plakjes aan elkaar plakken en dan 1 grote plaatpizza maken. Afijn, dat was ons avondeten dus.

Vrijdagavond is een wilde avond. NOT. We crashen op de bank en chillen vooral. We hebben weer een werkweekend voor de boeg!

W E E K E N D

Goeiemorgen! Het is zaterdag en we zijn vroeg beneden. Stephan heeft dagdienst en moet dus op tijd weg. Riv wilde ook vast naar beneden om te eten. Ik heb mezelf al helemaal klaar gemaakt, want ik moet ook werken vandaag en wil nog even met de kinderen de deur uit. Terwijl Riv lekker speelt, ontbijt ik met bananenbrood en een cappuccino. Gelukkiger kun je me niet maken.

Zodra Vieve wakker wordt wil Riv graag bij haar in bed. Dan steken ze hun voetjes door de spijlen en moet ik hun voeten opeten.. Gek stel!

De wobbel heeft allemaal vieze vlekken op het vilt. Ik maak hem even schoon met wat warm water en wat groene zeep. Hij ziet er weer uit als nieuw.

Ik moet nog even met de kinderen naar het dorp voordat ik moet werken. Met Riv moet ik echt onderhandelen om hem mee te krijgen, dus ik beloof hem een smoothie. Als we alles binnen hebben gaan we dus een smoothie drinken. Die heeft hij binnen 3 slokken op. Ze spelen lekker, en dat broekie van Vief.. om op te vreten toch!? Gewoon van Ali [en je shopt het hierrrrrr].

Daarna breng ik ze gauw bij opa en oma en rijd ik zelf door naar mijn werk. Er staat een 24 uurs dienst op me te wachten.


Ik heb wel prima geslapen, maar tussen 6 en 8 was het draaaamaa. Zodra mijn collega er is, spring ik gauw onder de douche. Deze ballonnen liggen sinds 1 april al op de slaapdienst kamer. Grapje van een collega en iedereen is te beroerd om te op te ruimen.

Als ik Vieve en Riv heb opgehaald bij mijn schoonouders gaat Viefje meteen naar bed thuis. Die is mega moe en huilerig. We hebben vanmiddag nog een verjaardag, dus gauw naar bed. Ondertussen eet ik lekker een salade terwijl Riv buiten in de zandbak speelt. Het is niet eens heel erg warm, maar in de zon en uit de wind is het lekker vertoeven.

Op deze foto’s lijkt het alsof Riv en Vieve echt een mega leuke en gezellige middag hebben. Schijn bedriegt hoor.. Vieve wordt niet zo uitgerust wakker als ik had gehoopt en alles wat Riv doet wil zij ook en vice versa. Dat is dus oorlog. Gaat de een op de wobbel, wil de ander dat ook. Ze gaan samen, maar dat is welgeteld een halve seconde leuk. Ik zeg de verjaardag af, want ik heb er even niet zoveel trek in om met zulke terror kinderen in mijn eentje op een verjaardag te moeten zitten.

Ik bak pannenkoeken. Daarmee scoor ik altijd punten. Riv is door het dolle heen. De avond is een stukje relaxter dan de middag, fijn!

We sluiten ons weekend af met een wijntje op de bank en wat lekkers. Heerlijk even niks en schermpjes weg. Dat was hem dus weer voor deze week. Een hele fijne week gewenst, het zonnetje gaat zich weer laten zien, dus dat wordt vast genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.