MOMories

MOMories 29 ☆ WERKEN, KLUSSEN EN CHILLEN

Goeiemorgen! Het is maandag en dus weer tijd voor een nieuwe MOMories! Het is een week waarin we veel verschillende dingen doen. We werken wat, we klussen in huis en we chillen heel veel. Op het stradsstrandje, zoals wel vaker met mooi weer, maar ook gewoon in onze tuin. Een doorsnee week.

Een hele goedemorgen! Het is maandag en na een heerlijk weekend moet er weer gewerkt worden.

Ik heb een dagdienst en dat betekent dat ik weer om 7:00 uur op mijn werk moet zijn. Ik ben niet helemaal uit geslapen en kon maar moeilijk mijn bed uit komen.

De dienst vloog voorbij en ik ga daarna gauw de kinderen ophalen. We gaan even samen boodschappen doen bij de nieuwe Lidl. Dat vinden ze super leuk en ik vind het ook niet echt een straf.

Steef en de kinderen gaan eten en ik maak me klaar om uit eten te gaan. Martine en ik gaan heerlijk samen uit eten, even bijpraten zonder drukke kinderen om ons heen.

We eten lekker en ik had de cheesecake al gespot op de dessertkaart. Ik neem niet zo’n groot hoofdgerecht zodat ik die cheesecake in ieder geval nog op kan. Lekker!


Het is dinsdag, kinderdagverblijf dag. De kinderen mogen verkleed naar school, omdat het kinderdagverblijf 25 jaar bestaat.

Vieve gaat als clowntje en Riv wilde als Max Verstappen. Ik vroeg of ze even daar wilden gaan staan voor een foto. Vieve rende naar het raam, ging zitten en zei: foto foto!

Lees ook: RECEPT CHEESECAKE NEW YORK STYLE

Wij gaan aan de slag met onze slaapkamer. EINDELIJK! De verf gaat er op. Ik heb echt een hekel aan schilderen, maar ja, ik wil wel dat het een keer af is. Halverwege moeten we toch echt een nieuwe pot verf kopen, want we redden het echt niet met de verf die we hebben. Ben benieuwd hoe het opdroogt en hoeveel lagen er nog over moeten.


Het is woensdag en ik ben weer lekker vrij. Het is veel lekkerder weer dan ik had verwacht en ik ga lekker met de kinderen de tuin in.

Vieve heeft haar pop weer gevonden en neemt haar taak als poppenmoeder heel erg serieus. Een flesje, een schone luier. Ze regelt het wel!

En af en toe even samen met Riv spelen. Ze vermaken zich eindeloos met een doos. Riv gebruikt hem als schans voor zijn auto’s. Mooi man, hoe hij altijd van alles verzint rondom zijn auto’s.

Vanochtend hebben de kinderen even met het buurmeisje gespeeld. Als Vieve weer op bed ligt, mag Riv een filmpje kijken op onze kamer en schilderen wij even verder. Daarna is het knuffeltijd! “Papa, wil je mij kietelen?”

Eind van de middag brengen we de kinderen even naar mijn schoonouders. We gaan zelf op pad voor wat groen in de tuin.

En… daar voor zijn we geslaagd en ook onze slaapkamer is bijna klaar! We moeten het nog een beetje aankleden. De lijst met ‘JA’ er in kregen we voor ons trouwen. Die willen we nu in een andere kleur lijst. Verder nog wat groen, een kaars in de kandelaar, wat foto’s en even kijken wat er dan nog bij moet. Riv gooit hier trouwens allemaal kleding van ons uit het raam. Toppertje.


Het is donderdag, de enige vaste werkdag in de week en verder lekker onregelmatig. Voordat ik naar mijn late dienst ga, gaan we lekker met zijn viertjes op pad. Ik heb een armband gekregen voor moederdag en breng die weg om wat in te laten graveren. Ook Vieves geboorte armbandje brengen we weg. Die is te klein geworden. We kiezen een nieuwe uit en ook die wordt gegraveerd.

We gaan naar het stadsstrandje! Even spelen en schommelen tot de ijssalon open gaat. Riv en Vieve hebben de grootste lol samen door om een vlag heen te lopen. Als de ijssalon open is eten we lekker een ijsje en fietsen we weer naar huis.

Ik draai een late dienst. Rond 00:00 uur ben ik weer thuis en duik ik lekker mijn bed in.


Op vrijdag ben ik weer lekker vrij! Ik heb met Martine afgesproken om te gaan peuterzwemmen. We gaan voor het eerst naar het 3-jarigen lesje. Dat lijkt echt al wel een beetje op zwemles, maar dan spelenderwijs en natuurlijk gewoon met jou als ouder erbij. Ik vind sommige onderdelen al best pittig, en veel kindjes “zwemmen” al los. Die zijn waarschijnlijk al bijna 4 ofzo. Riv moet even los komen en doet dan goed mee. Als ik hem vraag wat hij het leukste vond zegt hij : “Er onder door zwemmen!”. Ze zwemmen dan onder een mat door. En ook als een potlood in het water springen vond hij leuk.

Daarna drink ik nog een bak koffie bij Tine thuis. Riv wil even bij de schildpadden kijken, maar blijft liever op veilige afstand staan. Heeft ie toch goed naar me geluisterd toen ik hem elke keer vertelde dat de schildpadden kunnen bijten.

Ik doe nog even boodschapjes met Riv en duik daarna de tuin in op de loungebank met een boek en een bak koffie. Welgeteld 5 pagina’s lees ik voordat ik in de zon in slaap val. Heerlijk!

‘s Avonds drinken we nog wat met de buurtjes om -met pijn in ons hart- te vieren dat hun huis zo super snel verkocht is.

WEEKEND

Zaterdagochtend moet ik werken. Mijn koffie to go is bijna klaar als ik de Instagram story van mijn zus zie. Ik moet lachen en stuur een bijna identieke story naar haar terug.

Ik ben begin van de middag alweer thuis en dan genieten we nog heerlijk even van de zon en Riv wil met me voetballen. Dat doen we vriendje! Ook bestel ik de boodschappen voor zijn verjaardag en bestel ik taart. Alleen nog een kwestie van de boodschappen ophalen en klaar is Klara.

‘s Avonds kruipen we vroeg in bed, maar kijken eerst nog een film. We kijken El Fotógrafo de Mauthausen. Die stond op mijn Netflix lijstje om te kijken. Heb je die nog niet gelezen? Klik even HIER en je vindt hem terug. Het is een spannende en indringende film. Ik wist niet dat dit soort praktijken ook met Spaanse mensen gedaan werden. Als je van oorlogsfilms houdt is deze zeker een tip.

Het is zondagochtend. Steef heeft een dagdienst en is dus al weg. Ik begin eind van de ochtend aan mijn late dienst. Ik knal deze MOMories even in elkaar, breng de kids weg en ga werken. Niks spannends verder dus.

Als je benieuwd bent naar wat ik bijvoorbeeld tijdens zo’n late dienst doe, ik schreef er een blog over ‘Kon ik maar in je hoofd kijken’.

Komende week ben ik veel vrij. Riv is jarig, we vieren zijn verjaardag en hebben nog een ander feestje. Het belooft een echte feestweek te worden! Misschien dat ik deze week ga vloggen in plaats van een MOMories te maken. Of en en, dat kan ook. Wat vinden jullie leuk? Laat het hier onder in de comments even weten. Dankjewel weer en morgen ben ik er met een blog voor Riv zijn 3e verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.