MOMories

MOMories 30 ☆ FEESTWEEK

WAT.EEN.WEEK. Het was echt een feestweek. Super super leuk, maar zoveel highlights in 1 week is ook wel een tikkie vermoeiend. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Riv werd 3, vierde op het kdv én thuis zijn feestje, ik ging naar een mega vet concert met mijn zus en we hadden een feestje van mijn schoonouders.

Het is maandag en ik heb er een half werkdagje op zitten. Ik heb overleg gehad met collega’s en daarna wat taakuren gedaan. Dan werk ik aan mijn -goh verrassend- taken. Ik heb daar een x-aantal uur per week voor die ik buiten mijn groepsdiensten mag inzetten. Af en toe maken we daar met z’n allen een hele dag samen werken van.

Als ik thuis kom moet Steef werken. Ik ga lekker boodschappen doen met de kids en we eten lekker een ijsje. Onder het mom van: het is maar 1x je laatste dag als 2 jarige.

‘s Avonds maak ik de traktaties voor Riv zijn feestje op het kdv af. Piratenbootjes! Ik wil op tijd naar bed, maar ik ben vergeten de piratenvlaggetjes uit te printen die er nog op moeten. Ik wacht tot Steef thuis is van zijn slaapdienst, dan maken we die er nog samen op, versieren de boel en dan gaan we naar bed.


Het is dinsdag 28 mei en dat betekent dat Riv vandaag jarig is! Hieperdepiep hoera! Mijn kleine vriendje alweer 3.

De kids gaan vandaag gewoon naar het kdv en dat betekent dus op tijd opstaan en cadeautjes uitpakken in het grote bed. Beneden wordt er uiteraard meteen mee gespeeld. Ik ben heel benieuwd of er een tranendal komt als ik hem vertel dat de bus en de trein niet mee mogen naar school, maar hij vond het prima. “Anders gaan ze kapot hė, mama?”

Dit is de traktatie geworden. Thanks Pinterest voor de inspiratie.

Als ik de kinderen heb weg gebracht breng ik Jard naar Schiphol. Vanwege de OV-staking wordt het lastig met het OV daar te komen. Een vriendendienstje en nog gezellig ook. Ik drink nog even een kop koffie mee op Schiphol en rijd dan weer naar huis. Het is trouwens echt graftakken weer.. Vorig jaar op Riv zijn verjaardag was het zo’n 30 graden!

Van het kinderdagverblijf krijg ik allemaal leuke foto’s doorgestuurd van Riv zijn feestje! Ik vind het echt te schattig om te zien hoe Riv zelf zijn traktaties aan het uitdelen was. Vorig jaar was dat helemaal niet zo, maar nu is hij zich zo bewust van zijn verjaardag, en zo trots dat hij al 3 is!

Lees ook: Vandaag word je 3 jaar!

We halen de kinderen een beetje op tijd op, en gaan lekker met zijn viertjes pannenkoeken eten. Ik vergeet totaal foto’s te maken. Het was heel gezellig en leuk.


Het is woensdag, ik ben uiteraard lekker vrij en heb een hele leuke dag op de planning staan!

Ik ontbijt lekker in de zon, die zich weer laat zien. Lekker rustig aan, in mijn badjas, alsof ik alle tijd van de wereld heb.. Niet echt, haha! Voor alle vragen over mijn koffie, hoe ik die maak, met welk apparaat en welke melk.. Ik schreef er een artikeltje over omdat ik iedereen heerlijke koffie gun. Teruglezen doe je door hier te klikken.

Dan maak ik me klaar voor de dag. Ik trek meteen mijn feestoutfit aan. Vanavond ga ik met Pascalle naar het concert van Marco Borsato in de Kuip. Ik moet eerst even de boodschappen en taart voor Riv zijn verjaardagsfeestje van morgen ophalen, maar heb daarna niet mega veel tijd meer over. Dan ben ik maar vast klaar.

Het rokje komt van Ter Stal, maar is al van vorig jaar. Eigenlijk wilde ik hem terug sturen, maar dat was ik vergeten. Het was vorig jaar niet helemaal mijn ding. Dat ik hem was vergeten terug te sturen, ben ik nu alleen maar blij mee, het is mijn nieuwe lievelings!

Om 14:30 uur pik ik Pas op van de carpool en rijden we naar Rotterdam.

We zitten op de tribune, best dicht bij het podium. Het is echt een MEGA vette show! Vermoeid bekkie wel..

Armin gaf ook nog een showtje weg. Andere gastartiesten waren Maan, Davina Michelle, Lil Kleine, André Hazes, Di-rect en Diggy Dex.

Marco zingt natuurlijk ook Als alle lichten zijn gedoofd en dan verandert de Kuip in dit prachtige plaatje.


Na een redelijk kort nachtje is het op donderdag Hemelvaartsdag. We vieren Riv zijn verjaardag.

Onverwachts fris sta ik op, ik dacht echt dat ik moe zou zijn, maar niets is minder waar. Ik hijs me in mijn nieuwe jurk. Daar kreeg ik wat vragen over. Hij is van Warehouse en ik heb hem via Zalando besteld. De schoenen zijn van Scapino.

Steef haalt de taart voor Riv zijn verjaardag op. Wat een plaatje hè? Ik ben echt blij dat we nu een vast adresje hebben voor de kinderverjaardag taarten. Naast deze taart hebben we nog een appelkruimel en een Red Velvet taart. Voor de kids zijn er soesjes en bakjes met snoep.

Riv heeft de dag van zijn leven. Hij krijgt super leuke cadeautjes. Volgende week deel ik in een artikel cadeautips voor een 3 jarige.

Dit Spider-Man pak was ooit bedacht als grapje van Mark en Lisa, maar Riv wilde echt graag een Spider-Man pakje en die kreeg hij dus ook. Stoertje.

Van Mies kreeg ik deze handlotion en deze panterkop is toch ook te leuk!? Die krijgt een mooi plekje.

Mijn batterijtje is redelijk leeg als het laatste bezoek weg is. We ruimen gauw de toko op en brengen Riv naar bed. Vieve had haar batterijtje al wat eerder leeg. Het was een fijne dag!


Voor mijn gevoel is het zondag, maar het is pas vrijdag. Dat komt vast door die vrije Hemelvaartsdag. Vandaag zijn we niet vrij. Stephan draait een dagdienst en ik een late dienst.

Ik word rustig wakker met de kinderen bij mij in bed. Even een filmpje aan terwijl ik opstart.

Het is lekker weer, Riv en Vieve spelen buiten met wat water. Ik was er al een beetje bang voor. Na een paar intensieve dagen met kinderdagverblijf, een verjaardag vieren en laat naar bed zijn deze twee samen niet erg gezellig. Ze maken ruzie om alles, willen precies met dat spelen wat de ander heeft.. En dan krijg je dus dit. Vieve moet met die emmer water spelen, maar kijkt venijnig naar Riv die met zijn emmer water aan het spelen is.

Alle cadeautjes van Riv krijgen een plekje en dan bekijk ik deze tekening nog eens goed. Ik moet zo lachen om dat Riv Bull op die auto. De vriend van Lits heeft dat getekend en geschreven en ik vind het leuk!

Eind van de middag komt Steef thuis en ga ik naar mijn werk. Lekker, even weg! Mijn dienst is iets minder fijn. Ik ben pas rond 00:30 uur terug van mijn werk. Het is heel erg nodig dat ik eerst onder de douche spring. Een van de jongeren had fysieke begrenzing nodig, en het was nogal warm in die ruimte. Resultaat: zwetende mensen en glibberende armen. Ik voel me mega vies. Het is rond 1:00 uur als ik in bed lig.

WEEKEND

Uitslapen is er niet bij op zaterdag. Mijn schoonouders zijn vandaag dan toch écht 40 jaar getrouwd en we verrassen ze.

Dus, weer een feest tenuetje aan en gaan met die banaan. De broek is van Only. Vieve draagt een shirtje dat ik zelf heb ‘bedrukt’ voor Riv zijn eerste verjaardag. Er staat op Life begins at one. Het rokje heb ik van Litze gekregen, en is van de Zeeman. Hij wordt bijna te klein en dat vind ik echt mega jammer. Haar kniekousen zijn van AliExpress.

We gaan een stuk fietsen met zijn allen, en daarna drinken we koffie en eten we taart. De kinderen spelen lekker met zijn allen in de zandbak, op de schommels en bij de geitjes.

Tussen de middag gaan we naar huis, doet Vieve een powernap en hebben wij lekker even tijd met Riv. Daarna gaan we richting een pannenkoekenrestaurant waar mijn schoonouders een feestje geven voor hun 40 jarige huwelijk.

Het is heerlijk weer en heel gezellig. Iedereen geniet!

Als het grootste deel van de gasten weg is, blijven wij eten met mijn schoonfamilie en de opa en oma’s. Ik kies voor een carpaccio salade en dat blijkt een hele goede keuze.

De kids mogen zelf een ijsje maken, en dat hoort natuurlijk mét koksmuts. Alle voorgaande keren dat Riv dat mocht doen begon hij te krijsen als hij die muts op ‘moest’, maar dat is voorbij. Hij kijkt er wel een beetje bedrukt bij, maar dat was meer vanwege alle indrukken daar. Hij koos lekker ijs, snoepjes en spikkels voor er op.

En terwijl alle anderen hun toetje al op hadden, zat Vieve als een volwaardige peuter aan de picknicktafel haar ijsje op te eten. Ze liep eind van de middag al te zwalken op haar benen, maar had een geweldige dag. De koek is op, zowel bij de kids als bij ons. Veel te laat liggen ze in bed, maar wat hebben ze het leuk gehad!


In mijn vrije weekend draai ik op zondag toch nog even een ochtenddienst. We zaten krap met het personeel, en zo’n dienstje van 8 tot half 1 is wel te overzien. Ik slaap dwars door mijn wekker heen, of ik heb hem gewoon niet aan gezet.. Welke van de twee het is, ik weet het niet. Ik word om 7:25 uur wakker van het geklets van de kinderen, schrik me kapot en maak me als een razende klaar voor mijn werk.

Als ik thuis kom maak ik een lekkere lunch. Vieve heeft het op mijn ei gemunt en komt lekker bij me schooien. Daarna hangen we de middag in de tuin bij Klaas en Martine, halen we Jard weer even op van het station en ploffen we rond etenstijd in de tuin neer. Wat een weertje, heerlijk!

Steef heeft het zwembad opgezet met een klein laagje water, zodat het snel opgewarmd is. De kids spelen er lekker in.

En we sluiten het weekend af met een heerlijke barbecue. Wanneer de kinderen op bed liggen maak ik deze MOMories af. Het is -nu ik dit schrijf- 21:15 uur en mijn ogen vallen bijna dicht. Gauw naar bed, morgen weer een vroege dienst.

Het was een heerlijke week. Ik heb ook weer een poging tot vloggen gedaan, eens kijken of dat wat is geworden en dan zal ik die hopelijk ook komende week uploaden. Komende week staat er geen hele spannende week op het programma. Lekker rustig, en dat kan ik wel gebruiken na deze feestweek. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.