MOMories

MOMories 31 ☆ DOE EFFE NORMAAL

Het is Pinksteren, de meeste mensen zijn lekker nog een dagje extra vrij. Voor mij is het gewoon een werkdag, niks geen feestdagen vrij in de zorg. Afgelopen week was relatief rustig, en dat had ik hard nodig. Weer effe normaal doen. Iets minder foto’s en iets meer koffie dan vorige week en daar heb ik het weer op gered. Een nieuwe MOMories staat weer klaar voor jou.

Het is maandagochtend en ik heb een vroege dienst. Koffie maken en gaan met die banaan! Dan ziet mijn auto er dus zo uit bij aankomst: jas op de stoel gemieterd, tas op de grond en een lege mok koffie. Aan de slag!

Als alle jongeren naar school zijn draai ik een 1 op 1 dienst met de cliënt die niet naar school gaat. Ik ga mee naar zijn dagbesteding en hij wil gaan vissen. Daar zit ik dan, op maandagochtend, een beetje naar het water te staren.

Tomaat alert!!! Als ik terug kom van mijn werk ga ik meteen een rondje hardlopen. Vanavond moet ik nog weg en anders heb ik te weinig tijd. Het is best warm nog, maar goed te doen.

Ik ben trots op mezelf! Het is 2 weken geleden dat ik voor het laatst een rondje liep. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Achteraf vind ik het jammer dat ik niet iets verder was doorgerend zodat ik de 5 KM aantikte, maarja, ik had mijn horloge op tijd ingesteld. Als ik terug kom eet ik dit kwarkje. Heeft Steef voor me meegenomen bij de Aldi.


Op dinsdag gaan de kinderen zoals gewoonlijk weer naar het kinderdagverblijf. Ik ben de hele dag vrij en Stephan hoeft pas om 17:00 uur te beginnen aan zijn slaapdienst. Wat een luxe!

Nadat ik 5 manden was heb opgevouwen begin ik aan het uitzoeken van Vieve haar kledingkast. Alle te kleine kleding eruit en in een bak. Kan dat ook weer door naar een van m’n vriendinnen.

Afgelopen zondag heeft Vieve haar middagdut in het grote bed van Sarah gedaan, toen we daar waren. Dat ging prima en dus besluiten we haar ledikant om te bouwen. Van de zomer zou het fijn zijn als ze in het vakantiehuisje bij Riv op de kamer kan en we geen campingbedje mee hoeven te nemen. Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat en ben heel benieuwd hoe Vieve er op reageert. Kleine meisjes worden echt te snel groot.

Na al dat harde werken hebben we wel een lekkere lunch verdiend! Enige minpuntje is dat er allemaal sliertjes in die filet americain zaten. Bah bah, dat vind ik toch zo vies!

Eind van de middag haal ik de kinderen op van het kinderdagverblijf. Riv vertelt aan tafel over een boekje dat ze lazen. Het ging over een krokodil die vast zat in de deur. Ik vraag me ernstig af waar het over gaat, ik Google krokodil vast deur boek en stuit warempel op een boekje hierover. Ik laat het plaatje zien aan Riv en vraag of dat het boekje is. Hij wordt helemaal enthousiast! Ik stuur een berichtje naar een van zijn juffen om te vragen of ze inderdaad dit boekje toevallig hebben gelezen en dat klopt. Wat leuk dat hij zo lekker kletst!

Vieve is moe van vandaag en het naar bed brengen gaat easypeasy. Als dat de komende dagen zo blijft gaan dan is dat mooi! Ze ligt heerlijk te tukken. Bij broerlief werkt dat helaas wat anders. Die is toch een beetje overprikkeld vandaag denk ik. Hij wil niet slapen en vraagt of ik bij hem kom liggen. Dat doe ik.

Na een paar minuten hoor ik: “Mama, slaapt jij al?” Ja lieverd, mama slaapt. “Heeft jij je oogjes dicht? Ik slaapt nog niet, ik heeft niet mijn oogjes dicht hoor!” Nog een paar minuutjes probeer ik af te wachten of hij in slaap valt, maar helaas… Ik zeg dat ik ook in mijn eigen bed ga slapen, Vieve slaapt ook in haar eigen bed. Dat pikt hij en ik mag weg. Yes! Kan ik toch nog even Netflixen.


Riv maakt me woensdagochtend wakker om 7:35 uur. Lekker! En Vieve.. Die slaapt nog in haar ‘nieuwe’ bedje. Wat een heldin!

Steef is al vroeg thuis uit zijn slaapdienst en ik ga een rondje hardlopen. De eerste 3 KM gaan lekker. Daarna trek ik het echt niet meer. Ik heb last van mijn oor: pijn en duizelig. Door middel van wandelen probeer ik even tot rust te komen en daarna weer verder te rennen. Ik had juist een rondje van 5 KM uitgestippeld. Het gaat alleen echt niet meer, en ik wandel stevig door naar huis. Thuis zie ik dat ik wel een persoonlijk record heb gelopen op een stuk van de route die ik wel eens loop. Leuk om te zien dat ik vorig jaar een stukje langzamer liep.

We genieten heel erg van een vrije dag. De kinderen spelen veel buiten en ik kan het niet laten om Vieve d’r nageltjes even te lakken. Eind van de middag gaan we nog even langs mijn zwager. Die is op woensdag altijd thuis met de kinderen. Riv en Vieve vermaken zich heerlijk daar.

We doen even boodschappen op de terugweg en we eten risotto.


Het is donderdag, dus er wordt weer gewerkt. Ik heb een bespreking met de gedragswetenschapper en de maatschappelijk werkster en aansluitend teamvergadering. Na de teamvergadering heb ik ook nog een gesprek met mijn studerende collega die ik begeleid. Normaal hebben we op vrijdag vergadering, maar nu een keer niet. Ik zet mezelf even in de steigers, vind ik leuk als ik een keer geen groepsdienst heb. Gaan met die banaan!

Dit exemplaar komt net uit bed als ik thuis kom, maar heeft er blijkbaar nog even de kracht niet voor. Ik moet nog wat doen achter de computer en dan komt ze zo achter me liggen in de bak van de kinderwagen. Gek kind.

Als ik uit gewerkt ben gaan we lekker even met de kinderen naar de speeltuin. Het zonnetje breekt zelfs weer even door.

Voor mij, ben jij de liefste!

Vieve is enerzijds een echte waaghals, durft heel veel en is echt een stoere meid. Maar toen ik haar alleen op deze schommel zette begon ze te gillen! Dat was blijkbaar iets te eng. Schommelen met mama is wel heel leuk.

Na het eten gaan we met de kids naar boven. Vieve is druk bezig met de baby in bed leggen. Op de buik wel te verstaan, want ja, zo ligt ze zelf ook altijd.

Madame is helemaal vies geworden van het spelen in de speeltuin. Zwarte handjes en na het eten ook overal yoghurt. We zetten ze lekker samen onder de douche en daarna is deze poppenmoeder druk in de weer met de baby’s naar bed brengen. Ja meid, aanpoten hoor!

‘s Avonds kijkt Steef lekker voetbal en ik draai 2 vlogjes in elkaar.


Op vrijdag zijn veel mensen vrij in verband met het Pinksterweekend. Wij waren met Pasen vrij, en werken het Pinksterweekend. Dat is niet erg, het was anders ook ons vaste werkweekend.

Steef is al weg voor zijn dagdienst en ik geniet nog even van de tijd samen met Riv en Vieve. Ik had me al vroeg aangekleed, opgemaakt en mijn tas gepakt voor mijn slaapdienst, dus heb ik nu alle tijd voor een leuk spelletje. We spelen hier een spel dat Riv kreeg voor zijn verjaardag.

Eind van de ochtend stappen we de auto in, op naar opa & oma! Riv en Vieve spelen vandaag lekker daar, tot Steef klaar is met werken.

Ik doe op Instagram een “volgdienst” in mijn stories. Daar krijg ik hele leuke reacties op en er worden leuke vragen gesteld. Heel bijzonder om op die manier eens een kijkje te geven in het werk dat ik doe. Ik besef me dan ook des te meer hoe lang de dienst eigenlijk is. Ik probeer op tijd te gaan slapen, mar het wordt uiteindelijk weer een uur of 01:00 voordat ik daadwerkelijk mijn ogen dicht doe.

WEEKEND

Zaterdagochtend maak ik mijn slaapdienst even af. Rond een uur of 1 ben ik weer lekker thuis.

We gaan meteen door naar de espressobar. Een bak koffie kan ik wel gebruiken. We zijn speelgoed vergeten mee te nemen en Riv vindt de boekjes niet zo leuk. Lang leve Netflix op mijn telefoon.

Als we thuis zijn spelen de kinderen weer wat en ik ben brak. Zoals altijd na een slaapdienst. Ondanks dat ik een redelijk goede nacht heb gemaakt vreet het wel energie ruim 24 uur op je werk zijn.

En dus giet ik er weer zo’n exemplaar in. Deze mok scoorde ik bij de Action. Volgens mij voor €1,99. Ze hebben er ook een met een toekan, die nam ik ook mee. Te leuk om te laten staan.

Steef gaat naar zijn slaapdienst en ik blijf met de kiddies thuis. Met mijn grootste schatje knuffel ik nog lekker extra, als Vieve al in bed ligt. Ik heb ze gemist!

‘s Avonds ben ik druk met mijn vlogs herstellen. Ik had ze helemaal af, klaar om op YouTube te knallen, en toen POEF.. was alles weg. Inclusief mijn avond. Inmiddels staat deel 1 online. Heb je die nog niet gezien? Kijk hem dan even HIER terug!


Het is zondagochtend en Riv en ik zijn al op tijd beneden. Hij wil lekker spelen. Steef komt in de loop van de ochtend ook thuis.

Riv wil lekker kleien. Hij vindt het leuk om met zijn auto’s sporen in de klei te maken. Daar vermaakt hij zich best lang mee. Ondertussen komt Vieve ook uit bed en zit er lekker bij met haar ontbijt.

Jard komt me ophalen voor een sportcircuitje. Ik ga kapot.

Het is eigenlijk lekkerder weer dan ik dacht dat het zou worden. De kinderen spelen lekker buiten met water en speelgoed.

We gaan even langs Mark. Lisa is er niet, maar we eten daar lekker pizza’s. Vieve heeft ook haar plekje gevonden hoor. Toen we Riv ‘s avonds naar bed brachten vroegen we wat het leukste was van vandaag. Hij zei zonder twijfel: Naar Mark!

We duiken lekker vroeg in bed. Steef kijkt Max Verstappen en ik ga vroeg slapen. Als jullie dit lezen ben ik namelijk alweer aan het werk.

Volgende week komt er een MOMories extra. We gaan een weekend weg naar Texel en dat leek me wel leuk om apart te ‘MOMorisen’. Bedankt voor het lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.