MOMories

MOMories 36 ☆ HOP HOP GAS EROP

Fijn dat je er weer bent voor een nieuwe MOMories. Het was een volle, maar leuke week. Typisch gevalletje: lifeofamomaholic. Zo vol dat ik geen zin en tijd had om nog een 3e artikel af te maken, dus liet ik het maar gewoon even gaan. Zo werd er deze week gewoon gewerkt, vierden we verschillende verjaardagen en doneerde ik weer eens bloed bij Sanquin.

Goeiemorgen! Het is maandagochtend. Dit liefje was er al helemaal klaar voor en vroeg of hij vast naar beneden mocht. Ik trof hem onder de tafel aan met de kleur potloden, oeps! Volgens mij had hij nergens op gekleurd. Daarna gingen we maar gauw dino’s tekenen.

Ik maak me klaar voor een late dienst. Makkelijke kleren aan en gaan!


Dinsdagochtend breng ik de kinderen naar het kinderdagverblijf. Steef is alweer naar zijn werk.

Leuk, die berichtjes van het kdv! Je kan wel zien dat Vieve een grote broer heeft. Ze speelt super goed, en lekker met de auto’s. Ze zit nu nog boven op de babygroep, maar in september gaat ze naar de peuters. Ik denk dat ze het daar super naar haar zin gaat hebben. Als ze daar is met Riv brengen of ophalen dan gaat ze meteen lekker spelen. Schatje.

Dan heb ik een belangrijke afspraak. En dat waren ook meteen de foto’s van de dinsdag. Sorry!


Goedemorgen woensdag! Riv kruipt lekker bij ons in bed en tot zijn grote vreugde staat de film van Woezel & Pip op Netflix. Hij is helemaal in trance.

Ik begin de dag met een rondje hardlopen. Met de nadruk op rondJE. Man o man, het gaat voor geen meter en ik maak het maar af met wandelen. Het is wel prachtig weer om te gaan hardlopen.

Als ik terug kom speel ik met Riv een spel. Na een poosje is hij er wel klaar mee. Hij bedenkt zijn eigen spelregels en dat is op zijn zachtst gezegd best irritant. Vooral omdat hij ze ook per minuut aanpast. We stoppen er maar mee. Volgende keer iets korter een spel doen, dan blijft het leuk.

Als we naar boven gaan om aan te kleden krijg ik het op mijn heupen en trek ik Riv zijn kamer even recht. Wat een bende was het daar. Ik zet de lessenaar tegen zijn krijt muur en hij gaat meteen lekker spelen. Ik wil denk ik alleen nog een monstera in de hoek erbij. Eens even over nadenken.

Ons mooie meisje! Dit rokje kocht ik echt al mega lang geleden, toen ik nog niet zo thuis was in de maattabellen van AliExpress. Het is nu precies goed voor haar, en de kleur staat haar zo leuk!

Riv vindt de fietspomp in de tuin en zegt: “Mama, ik ga jouw band wel even pompelen!” Prima vriend. Die uitspraken, heerlijk!

Steef brengt de kinderen naar bed en ik kruip nog even snel achter de laptop voor wat werk. Ik ben een paar dagen vrij, maar heb wel een belangrijk gesprek vrijdag waarvoor ik nog wat voorbereidingen moet doen. Ik kan thuis inloggen, en dat is op dit soort momenten wel heel erg fijn. Dan hoef ik niet speciaal naar de locatie te rijden.

We sluiten onze avond af met de Oranje Leeuwinnen. Heel eerlijk gezegd kijk ik niet echt mee. Als ik het zat ben ga ik vast naar boven en zet ik daar de TV aan zodat Steef verder kan kijken. Precies als hij naar boven loopt scoren ze het winnende doelpunt. Goed verhaal. Bedtijd.


Donderdag is een leuke dag! We halen onze nieuwe fietsen op. We hebben e-bikes gekocht. Ik vond het behoorlijk zwaar met twee kinderen op de fiets. E-bikes dus, met zitjes erbij. Het zitje van Vieve zat even op Steef zijn fiets omdat we een rondje gingen touren, maar ze kunnen lekker bij ons allebei er op.

Als Vief op bed ligt chill ik even in de tuin. Komt Dex ineens boven op me zitten. Hij is ineens veel liever geworden. Riv is ook wel echt lief voor hem. Fijn, heb ik weer een knuffelkatje.

We gaan met Robert, Annelies en Deza lunchen. We fietsen dus lekker een rondje met de nieuwe fietsen en dan ploffen we neer op het terras. De kids spelen en schommelen lekker.

Op de terugweg halen we nog lekker een ijsje. Wat kijkt ze gezellig hè, die meid op rechts. Mijn haar zit ook echt om te janken, ik had het even snel in een staart gedraaid en ik zag achteraf pas hoe lelijk dat was. Ik ben ook ernstig toe aan een knipbeurt. Volgende week gelukkig!

Ze vreten nog net hun vingers er niet bij op. Lekker stel.

We fietsen nog even langs mijn schoonouders om de nieuwe fietsen te laten zien. De kids spelen lekker op de trampoline. Ik lach me kapot om dat haar van Vieve. Ze heeft op de trampoline liggen rollen en haar haren zijn helemaal statisch.

‘s Avonds gaan we even bij het nieuwe huis van vrienden kijken. Dan kun je natuurlijk niet met lege handen aan komen. We zetten de wijn stevig vast in de gordels.


Sorry voor alle mensen die naalden haten.. Ik vind dit ook belangrijk om te delen. Ik ga eindelijk weer een keer bloed doneren bij Sanquin. Als vrouw mag je maximaal 3x per jaar bloed geven. Wat mij betreft een kleine moeite en een heel groot plezier als iemand hard bloed nodig heeft na een ongeval, zware bevalling of wat dan ook.

Daarna rij ik door naar mijn werk voor een afspraak.

En als ik thuis kom dan heb ik verplichte rust. Ik moet met Riv weer naar de wolken kijken. Vind ik geen enkel probleem.

Eind van de middag rijd ik met de kinderen naar mijn moeder. Papa is op vakantie met mijn broer en Steef heeft slaapdienst. We eten gezellig samen. Maar eerst lekker bijpraten over alles, lekker in de tuin. Riv en Vieve spelen heerlijk samen, en heerlijk apart. Het is een hele fijne middag.

Afgezien van een paar valpartijen in de tuin dan. Riv valt flink hard, na heel veel kusjes en 2 buurman&buurman pleisters is het wel weer goed.

Dan is het bedtijd en rijden we weer naar huis. Ik had wel gedacht dat ze in de auto in slaap zouden vallen, niet dus. Semi-uitgebreid bedritueeltje dus. We lezen met zijn drietjes een boekje in plaats van allebei apart, want het is echt echt bedtijd. Ik hou van jullie, tot aan de maan & terug!

WEEKEND

Joeeee werkweekend voor de boeg. Ik heb maar 2 ochtenddiensten, dus het valt allemaal mee. Op zaterdag is het wel flink racen. Vanuit mijn ochtenddienst de kinderen ophalen, door naar de verjaardag van Deza en daarna door naar Sef zijn verjaardag.

Lekker met oma op de trampoline springen. Eind van de middag begint het jammer genoeg te regenen. De kinderen schuilen in het huisje en stiekem vinden ze dat best wel interessant.

Vieve & tijger. Onafscheidelijk duo.

Vreetfamilie. Sef wilde met zijn verjaardag naar de Mac Donalds. En omdat we geen zin hadden om voor een uurtje heen en weer te rijden, gaan we gezellig mee. Ze krijgen allemaal hetzelfde cadeautje in hun Happy Meal. Kunnen ze er ook geen ruzie om krijgen.

Daarna is het weer tijd om naar huis te gaan en leggen wij 2 uitgeputte kinderen in bed.


Het is zondag. Ik moet om 9:00 uur werken en ik besluit op de fiets naar mijn werk te gaan. Volgens Google Maps is het een uur en 18 minuten. Uiteindelijk doe ik er een uur en 2 minuten over. Het is super mooi fietsen daar naar toe.

Over de hei, en dan kom ik langs de schaapskooi.

Als ik klaar ben met werken haal ik Jut & Jul op bij mijn schoonouders. Nog even schommelen en trampoline springen en dan zijn ze er klaar voor om weer naar huis te gaan. Steef heeft vanochtend vlaggetjes op hun wangen gemaakt omdat vanavond de WK finale is. Super schattig toch?

Riv schiet trouwens de lengte in. Deze polo kocht ik begin van het lente seizoen, die is nu alweer te kort.

Als we thuis komen mik ik Vieve in bed en draai ik de was door. Eigenlijk doet Riv alles. Een kind kan de was doen dus..

Het was weer een drukke maar gezellige week. Volgende week wordt niet heel veel anders.. Story of our lives. Bedankt voor het lezen!

4 Comments

  1. Wat een gezellige week! En ik ben jaloers op je ebike. Ik kocht twee jaar geleden een moekemobiel en vond een ebike toen onzin, maar man, spijt spijt spijt. Ik haat fietsen al intens, maar het wordt er met twee kids voorop/achterop niet echt leuker van. Toch maar eens de investering overwegen. Fijne week weer! X

    1. Ik heb zo lang geroepen dat ik er een wilde, maar nooit kwam het er van. Tot steef ineens zei en nu gaan we er twee uitzoeken. Nou, heerlijk! Ik had ook een mama fiets, een bakbeest met 3 versnellingen. Ik vond het niet te doen met twee kinderen en die fietsen zijn hun geld nu al waard! Jij ook een fijne week! X

  2. He hoi, ik ben nog geen ervaren aliexpress shopper, maar lees bij jou iets over de maten van aliexpress. Ik zoek een voetbalpakje voor mijn zoontje maat 98/104, maar hun hanteren dus andere maten?

    1. Hee Diny, ja klopt ze hanteren iets andere maten. Als je klikt op productomschrijving vind je vaak een maattabel. Daarin staat goed aangegeven welke maat je moet hebben bij de lengte van je kind. Hopelijk lukt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.