MOMories

MOMories 50 ☆ HET MOET ANDERS

Deze week was er zo eentje waarvan ik op vrijdag dacht.. wat heb ik nou helemaal uitgevoerd deze week? Bar weinig. Voor het weekend besloot ik dat het anders moest. Het mocht wel wat actiever, en gelukkig hielp het weer op zaterdag een handje mee.

Want dat weer.. Ik vind het niet erg dat het herfst wordt, maar ik vind dat natte weer niet zo gezellig. De omschakeling naar het zelf gezellig maken in huis moet ik nog even maken. Afgelopen maanden ging ik graag de hort op, maar met dat regenachtige weer wordt dat hem ook niet.

MAANDAG

Wij zijn vandaag allebei lekker vrij. Ik heb in de ochtend een afspraak in Amsterdam, waar ik (nog) geen foto’s van kan delen.

‘s Middags komen Pascalle & Ruub met de kinderen bij ons. Het was een poosje geleden, maar het is zo gezellig om elkaar weer te zien. De kinderen spelen heerlijk samen en we hebben geen zin om te koken. We bestellen pizza. Kan gewoon op de maandag.

Ik ga toch ‘s avonds weer naar crossfit. Hup hup!

DINSDAG

Vandaag heb ik een oproepdienst. Ik moet bereikbaar zijn tussen 12:00 en 23:00 uur.

We halen lekker kibbeling en wandelen daarmee even langs de buurman die aan het klussen is.

Ondertussen krijgen we deze heerlijke foto van Riv op het kinderdagverblijf. Hij is bezig met een “Cito toets” rekenen. Allemaal opdrachtjes en zijn gezicht spreekt boekdelen. Hij vindt het leuk! En wat hij met zijn mouw heeft gedaan… Geen idee.

En ik ben niet gebeld door mijn werk, dus ik kan de kinderen lekker zelf ophalen van het kdv en zelf naar bed brengen! Riv kijkt nog even lekker een filmpje en dan begint ons ritueeltje van eindeloos boekjes lezen, kletsen over de dag en welterusten zeggen.

WOENSDAG

Vandaag zou ik eigenlijk met mama shoppen en uit eten. Ze appt me dat ze ziek is en het niet gaat lukken. Jammer, we hadden er allebei zin in! We verzetten onze afspraak en ik maak andere plannen.

We zijn bezig met enorme grote opruiming in huis. Er kan zoveel zooi weg wat we al jaren niet meer gebruiken. Ook ruim ik de speelgoed bak van de kinderen op. Daar staat ook intens veel speelgoed wat ze nooit gebruiken en ook niet gaan gebruiken. Is dat bij jullie ook zo, dat je steeds kunt wisselen omdat er gewoon teveel is?

Lies en ik gaan even een bakkie drinken samen. Even het huis uit. Wij drinken koffie, de kids een smoothie. Vieve is lekker thuis bij Steef.

DONDERDAG

Deze MOMories is niet voorzien van de meest prachtige en perfecte plaatjes. Deze week vooral korrelige snapshots. Ach, dat is ook hoe het leven is. Het is niet altijd alleen maar mooi en prachtig. We zijn lekker in huis bezig en druk met de kids. Dat ik deze week van groep wissel zorgt natuurlijk ook voor extra werkzaamheden wat betreft afronden en inlezen.

Vandaag start ik op mijn nieuwe groep. Ik heb een vergadering en een slaapdienst. Kom ik er meteen goed in. De groep is versierd met slingers, ballonnen en foto’s van mij en een andere nieuwe collega. Wat een warm welkom!

Lekker hoor, een panterbedje! Wat een lekker bed.

VRIJDAG

Keurig nachtje weer. NOT. Er had er ‘s nachts eentje paracetamol nodig. En ik kon dat natuurlijk niet vinden, want de medicijnkast zat op slot, maar het sleutelkastje ook. Drie keer raden, ik kon die sleutel dus nergens vinden, want het was mijn eerste dienst. Handig! Stond ik daar om kwart voor 4 ‘s nachts in mijn pyjama te zoeken. Uiteindelijk heb ik wat gevonden en kon iedereen lekker verder tukken.

Het is dierendag vandaag en ik vond deze foto van Dex toen hij nog een kitten was. Het is toch net een vleermuis zo? Lief katje.

Ik krijg deze foto binnen van Vieve van Prénatal. Daar had ze een poosje terug model gestaan (dat vertelde ik in deze MOMories). Schatje in de nieuwe collectie.

Jard blijft eten en flanst dit ovengerecht in elkaar van pasta, spinazie, ei, olijf en tomatensaus.. Ofzo. Het was heel lekker, maar geen idee hoe hij het maakte. Ik kan je dus niet aan het recept helpen.

De vrijdagavond is zoals een vrijdagavond moet zijn. Lekker programma’s kijken op de bank met zijn tweetjes. Noem me burgerlijk, maar ik vind het heerlijk!

ZATERDAG

We starten het weekend weer lekker met een lesje crossfit!

Daarna wil deze boef naar de wibra. Hij had daar een brandweerwagen gezien en wil met het geld uit zijn spaarpot die brandweerwagen kopen. Eerder deze week moest hij hem van mij laten staan en wachten tot hij genoeg geld had. Daar stond hij hoor, aan de kassa met zijn geld.

We gaan even lekker lunchen in het dorp, Jard komt ook. Tosti voor de kinders (zonder korstjes, ideaal!) en een broodje carpaccio voor ons, met truffelmayo ❤.

Ik vind dit zo leuk om te zien, bij onze eigen kids, maar bijvoorbeeld ook bij Fien, dat kleine kinderen ook gek zijn op onze vrienden. Vieve vindt het altijd reuze gezellig als Jard er ook is. En daar zit ze dan, de prinses en haar flesje appelsap.

Jard heeft Jenga XXL besteld en we spelen een paar potjes. Riv is pro.

En wanneer is hij zo groot geworden? De kleding die zowel Riv als Vief vandaag aan hadden liet ik zien in de shoplog.

ZONDAG

Goeiemorgen! Lekker rustig aan wakker worden met mijn kleine vriendje. Hij ligt weer steeds vaker lekker bij ons.

We hebben een heerlijke pyjama ochtend. Daar is het ook wel weer voor, echt herfst met al die regen. Jammer, want ik wilde graag lekker een stuk wandelen met zijn allen, maar daar is het geen weer voor.

Riv gaat lekker verven voor de buurjongens, die vieren vandaag hun verjaardag. Keurig met de kwast begonnen, en vervolgens alles met zijn handen door elkaar.

En wat is een verjaardag zonder taart? Dit is een of andere oreo/cookies taart. Lekker hoor.

Na een middag vol overheerlijke taart en hapjes gaan we met een volle buik weer naar huis. We hadden een ovenschotel op het programma, maar die bewaren we tot morgen. De kinderen willen nog wat fruit (compenseert weer zo lekker die overkill aan snoep) en gaan dan op tijd naar bed.

Ik trek mijn huispakkie aan (inclusief mega warme haarband van @tinexsarah), nestel mezelf op de bank en tik deze MOMories in elkaar. Ook ga ik aan de slag met jullie tips en ideeën voor mijn vlogs.

Komende week moet het anders. Lekker naar buiten, ook al is het grafweer. Genieten van de herfst! Ik heb leuke dingen op de planning staan. Zo ga ik eindelijk weer met mijn lieve preggo vriendinnetje Lits knuffelen en bijkletsen en ik ga shoppen met mijn mams. Daar heb ik nu al heel veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.