MOMories

MOMories 53 ☆ IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE

Ik was anderhalve week ziek en met regelmaat dacht ik “ik ben er helemaal klaar mee!” Gelukkig voelde ik me halverwege de week een stuk beter. Ik ging naar de kerstshow in de Intratuin, zat met de kids in de zon op de kinderboerderij en sprak met vriendinnen en (oud)collega’s af. Weer even wat gezelligheid nadat alleen de bank mijn beste vriend was.

Nou lieve mensen, als je ziek bent dan is er niet zo heel veel beeldmateriaal. Ik lag een paar dagen op een dekentje met de bank en dat skippen we gewoon even deze MOMories. Ik licht gewoon weer even de leukste, fijnste en grappigste dingen van deze week uit.

Ook ben ik ergens begonnen met een vlog, en ik had het statiefje even niet bij de hand.. Zo ziet dat er dan uit..

Ik heb een nieuwe krultang gekocht (meer daarover in de musthave van de maand!) en ik ben blij met het resultaat!

KINDERBOERDERIJ

Na ruim anderhalve week ziek zijn, ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik voel me gelukkig een stuk beter en ga met de kinderen naar buiten. Het is droog, er liggen overal prachtige bladeren en ik heb behoefte aan een frisse neus. Mijn plan was om naar een speeltuin of een bos te fietsen, maar als ik onderweg ben, bedenk ik me dat ik vlakbij de kinderboerderij ben. Riv mag kiezen of hij naar het bos of naar de diertjes wil. Hij kiest voor het laatste. De zon breekt door, en dat vind ik lekker, even wat vitamine D opnemen.

We kijken bij de geiten en bij de (enorm grote) koeien. Maar de speeltuin is toch wel favoriet. Van de schommel, naar de glijbaan en door naar de wipwap. En dan weer terug. Ze genieten, en ik dus ook.

Riv nam zijn tractor mee en daar speelde hij lekker mee in de zandbak. Toen het tijd was om te gaan, omdat Vieve moest slapen, had hij geen zin. Hij wilde in de zandbak blijven spelen. Ik zei: “Je mag thuis anders nog wel in onze eigen zandbak spelen.” Zegt die knakker doodleuk tegen me: “Nee, daar zitten enge spinnetjes, ik blijf liever hier.” Uuuhhh oké?

INTRATUIN

Het is weer zover! De kerstshow van Intratuin staat weer. Een tikkeltje vroeg misschien, maar aangezien Lits hoogzwanger is, konden we nu nog gaan. Ik neem alleen Riv mee en we spreken ‘s ochtends bij Intratuin af.

We beginnen met visjes kijken. Al noemen Zare en Riv ze allebei haaien. Daar lijken die vissen ook wel een beetje op.

Zoveel moois te zien! En grappig, want Zare doet zoveel wat ik herken van Vieve (ze schelen ongeveer 3 weken) en met name het “ZELLUF” is een ding. Zo mag ik haar optillen, en zo wurmt ze zich weer los om zelf te lopen.

Halverwege drinken we even wat. Riv kiest deze “pupcake” uit die we samen delen. Gezellig, die tijd samen!

Tot slot natuurlijk nog 1000 rondjes in de draaimolen en dan zit de ochtend er alweer op. Het was gezellig en iedereen is een tikkeltje moe. Misschien was dit wel de laatste keer dat ik Lits zwanger zag, en is de volgende date een kraambezoek!

WEEKEND

In het weekend bak ik bananenbrood uit een zakje. Van Leev. Ik kende het niet, maar toen ik op uitpaulineskeuken.nl aan het rondneuzen was kwam ik het tegen. Ik besloot het te kopen, de ingrediëntenlijst zag er namelijk goed uit. Het enige dat je zelf toe hoeft te voegen zijn eieren, bananen en dadels. Normaal maak ik bananenbrood met bijv. blauwe bessen erin, maar dit keer besloot ik hem met pure chocolade (85%) te maken. Erg lekker en toch net een tikkie makkelijker dan alles zelf.

Ik ga met vriendinnen koffie drinken en taart eten, nog voor mijn verjaardag. Omdat het altijd zo pokke druk is met verjaardagen (alleen met onze beide gezinnen al zit de hut vol), besloot ik het een beetje te splitsen. Mijn vriendinnen trakteer ik dus op koffie en taart! Ik vergeet foto’s te maken, maar kan nog net het laatste kopje thee vangen op een foto. Het is erg gezellig!

Dat vond Viefje ook. Ze wilde dit hondje per se mee daar naar toe. Kijk dat gelukkige bekkie.

Als we weer thuis zijn gaat Vieve naar bed. Na een bakje poffertjes wil Riv ook nog een tosti. Dat regelen we natuurlijk. Ondertussen kijkt hij lekker een filmpje en begin ik vast aan de vlog voor vrijdag.

Ook heb ik in het weekend een date met mijn (oud)collega’s. We kletsen heerlijk bij en ik vind het leuk om ze buiten het werk om nog te zien. Die houden we er in!

Zondag ochtend wordt het spannend.. De wintertijd is in gegaan en ik heb de “wekker” van Riv zo ingesteld dat het schaap gewoon om half 8 nieuwe tijd zijn oogjes open doet. Yes! Het werkt, en om half 8 komt hij gezellig bij ons in bed. Steef en ik moeten allebei werken, dus de kinderen gaan naar opa en oma.

Lekker het bos in, eikels enzo zoeken. Ze vinden het zo leuk met opa & oma! En als ik dan zulke foto’s zie, dan werk ik ook lekker omdat ik weet dat ze het naar hun zin hebben. Als het allang mijn bedtijd is geweest bel ik nog een poos met mijn (oud)collega die op mijn oude groep slaapdienst heeft en horen we even van elkaar hoe het is. Da’s toch weer gezellig.

Komende week staan er weer leuke en ontspannende dingen op de planning, daar heb ik nu al zin in! Bedankt voor het lezen! Voor alle vlog liefhebbers: er staan er weer 2 voor je klaar voor de komende vrijdagen.

1 Comment

  1. Hopen dat t de laatste keer was voor de bevalling!??
    Xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.