Plog

PLOG 10 ☆ EEN KROKODIL, KAPPERSBEZOEKJES & PEUTERZWEMMEN 💦

Goeiemorgen deze maandagmorgen. Het is vandaag blue monday, maar dat mag mijn pret niet drukken. Ik neem je vandaag namelijk weer mee naar afgelopen week. Kijk je mee?

Deze week was er een met veel grijze dagen, veel binnen zijn en samen spelen, maar er werd ook veel gewerkt.

Het is het laatste ontbijtje van Nijn. Wat leuk dat ze bij ons gelogeerd heeft! We hebben van alle uitnodigingen iemand geloot naar wie Nijn nu toe gaat. Doei Nijn!

Ik heb zin om er vandaag even tussenuit te gaan en ik heb Martine al een poosje niet gezien. Zij had toevallig ook het idee om te vragen samen even weg te gaan. Ik ga eerst even bij haar koffie drinken en daarna laden we de kinderen in de auto en gaan we naar Zoo&Zo in Ede. Iemand gaf dat als tip. Het is een hele grote dierenwinkel, maar ze hebben -zoals je ziet- wel andere dieren dan in een ‘normale’ dierenwinkel. Riv en Sarah zijn helemaal onder de indruk van deze leguaan, maar ook bij de dwergkaaiman (die Riv steevast krokodil noemt) kijken ze hun ogen uit. Er lopen ara’s los en er zijn nog veel meer vogels te bekijken. Ook hebben ze konijnen, muisjes en natuurlijk heel veel vissen. We hebben er ook even geluncht. Je kunt je er dus wel eventjes vermaken.

Ook is mijn schoonmoeder jarig en we gaan daar lekker eten.

Op dinsdag gaan de kinderen altijd naar het kinderdagverblijf. Ze gebruiken daar een hele leuke app waar ze leuke verhaaltjes in schrijven en foto’s in plaatsen. Altijd leuk om te zien wat de kinderen doen. Zo speelt Riv tegenwoordig veel met ‘clics’. Dat kende ik helemaal niet. Vandaag alleen foto’s van Vieve. Mijn schoonmoeder haalt ze op en ze slapen daar omdat wij allebei een late dienst hebben (en Steef ook nog een slaap er achteraan). Dan is het extra leuk om even wat op de app te zien.

Aan het werk! Ik heb echt MEGA veel te doen. Door dat alleen maar te zeggen komt het er niet van en gelukkig lukt het me om veel weg te zetten. Na mijn late dienst ga ik bij mijn schoonouders slapen, zodat zij er niet ‘s nachts uit hoeven mocht er wat met de kinderen zijn. Dat blijkt voor hen maar fijn ook, want Vieve wordt wakker en wil niet verder slapen. Voor het eerst in haar leventje slaapt ze de rest van de nacht bij mij in bed. Dat wil ze normaal ook niet, maar gelukkig is dat vannacht wel een oplossing. ‘s Ochtends ontbijten we daar even en dan gaan we weer lekker naar huis.


Thuis is het eerst tijd voor koffie! Dat kan ik wel gebruiken na vannacht. Steef is ook weer lekker thuis na zijn slaapdienst en de kinderen zijn blij om hem weer te zien.


En dan is het even tijd voor mij! Ik ga weer eens naar de kapper. Ik ga eerst eens even wat laten doen aan mijn haar op zich en misschien dat ik dan over een poosje nog wel weer even wat aan de kleur laat doen. Ik had een rechte pony laten knippen en ik wist van mezelf wel dat ik dat na 2 weken alweer zat zou zijn.. en inderdaad. Dat is natuurlijk een kwestie van groeien, maar mijn haar is zó dik dat het ook geen overbodige luxe was om het even opnieuw te laten uitdunnen. Simpel dus; puntjes eraf, uitdunnen en nieuwe lagen er in. Ik ben tevreden!

In de LINDA. die ik lees tijdens mijn bezoekje spot ik trouwens die hangstoel. Niet perse heel vernieuwend, maar als wij ooit gaan verhuizen lijkt het me wel heel leuk om zo’n hangstoel in huis te hebben of onder een veranda in de tuin.

We gaan nog even het dorp in. We eten een tosti bij de HEMA en gaan even naar de Action. Ik vind het toch zo gezellig om met de kinderen aan een tafeltje te zitten, zo zonder kinderstoelen. Kijk Vieve genieten!

Als we thuis komen zijn we best wel een beetje moe. Mijn kleine vriendje kijkt Zack & Quack en ik doe een tukkie op de bank. Gezellig zo een woensdag met zijn viertjes.

Donderdag is druk. Ik moet om 07:00 uur werken, ik neem Steef zijn auto mee, super chill dat ik dan ook eerst nog moet tanken. Op het werk gauw de pieper aan mijn broek, ik heb veel te doen en ook na mijn dienst nog een afspraak. Dan is het tijd om lekker naar huis te gaan. Na het eten nog even met Rivie naar de kapper. Riv gaat normaal gesproken iedere 3 weken naar de kapper, maar hij is nu al een hele poos niet geweest. Er kwam van alles tussen, vakantie van ons of van zijn vaste kapster en toen de waterpokken waardoor het ook niet handig was om met een tondeuse over zijn hoofd te gaan. Vandaag gaat dan eindelijk zijn mat er af!

Een beetje haasten op mijn vrije vrijdagmorgen! Het heeft gevroren. Dat zorgt voor mooie plaatjes, maar ik moet de auto ook flink krabben. Ik breng Vieve namelijk even naar Lyske en dan ga ik met Riv naar peuterzwemmen, samen met Martine en Sarah. Super fijn dat Lyske even 2 uurtjes op Vieve wil passen!

Als ik Vieve op kom halen, speelt ze nog even samen met Riv en de brandweerauto.

Vieve is mega moe, het is ook al laat voor haar doen, dus ik race gauw naar huis om haar naar bed te brengen. Als we de auto uitstappen wil ze niet lopen en moet ik haar tillen. Ook prima. Maar Riv wandelt ondertussen de bosjes in en loopt bijna de weg op. Hij weigert bij mij te komen en vindt het allemaal wel grappig. Als ik hem kom halen zie ik wat hij zo hilarisch vindt… Hij staat met zijn schoen in een hondendrol te stampen. Ik zet Vieve neer, trek Riv uit die bosjes en probeer het ergste er vast af te halen. Ondertussen rent Vieve bijna de straat uit en commandeer ik Riv om te blijven staan terwijl ik gauw weer achter zijn zusje aan ren. Ik heb de 2 draken veilig en wel aan mijn hand en Riv strompelt naar de voordeur want hij wil niet op zijn hondenpoep schoen gaan staan. Top thuiskomen dit.

Vieve slaapt 3 (!) uur! Ik ben ook best wel taai van het zwemmen. Ik parkeer mezelf in het zonnetje voor in huis (mijn lievelingsplek in de koudere maanden als de zon schijnt) en Riv zegt dat ik ziek ben. Buik open! zegt Riv en er wordt dus even grondig naar mijn buik geluisterd. We kijken samen filmpjes en chillen lekker. Precies zoals een vrije dag moet zijn.

Deze twee stoffen heb ik besteld om dekentjes van te maken voor Vieves poppenbedje. Ik heb ruim genoeg besteld dus kan er ook nog wat andere dingen van maken. Martine heeft ook wat stofjes besteld om weer nieuwe broekjes van te maken, dus haar instagram houd ik ook even in de gaten! Je kunt via een DM bestellen.

Van zaterdag op zondag draai ik een 24 uurs dienst. Ik start zaterdag om 12:00 uur en ben zondag om 12:30 uur -gesloopt en wel- klaar. Het is lekker weer en de kinderen op de groep willen graag het bos in om met het ijs op het water te spelen. Gaan we doen! Verder heb ik wonder boven wonder een goede nacht op het werk. Ik lig er vroeg in, om 22:30 uur al en slaap door tot 8:00 uur ‘s ochtends. Wat een luxe!

Na mijn slaapdienst ben ik blij om weer thuis te zijn. We hebben nog de verjaardag van Martine, maar Steef is niet fit en blijft thuis met Vieve. Riv is ook moe, en hangt alleen maar aan mij op de verjaardag. Is ook niet helemaal in zijn hum. Het wordt een flitsbezoekje dus en thuis verbetert zijn humeur helaas niet echt. Vroeg naar bed allebei en dan genieten wij van een welverdiend avondje op de bank!

En zo ging er weer een week voorbij. Komende week staan er spannende en leuke dingen op de agenda! Dat zie je volgende week. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.