MOMories

PLOG 12 ☆ PEUTERSPELLETJES EN THE BIG 30

Een paar daagjes later, maar bij deze alsnog de plog van afgelopen week. Afgelopen maandag kwam er namelijk een ander artikel online. Maarrrrr afgelopen week had ik veel tijd samen met Riv, maakte ik ook wat minder foto’s omdat er werd gewerkt, maar was het ook de week dat Stephan 30 werd! Ik maakte voor zijn verjaardag een variatie op mijn eerder gedeelde cheesecake recept. Goed, voor nu: veel plezier met deze plog! Of toch MOMories? Ik twijfel nog even verder… mocht je volgende week nou “MOMories 13 ☆..” zien staan, dan weet je dat het een plog is.

Wat wordt dit meisje toch alweer groot… Ze heeft allemaal spriethaartjes voor, alsof het allemaal nieuwe haartjes zijn. Als ze een staartje heeft dan springen ze allemaal los. Ik heb een knotje gemaakt met een haarband en dat lijkt de perfecte oplossing voor nu én staat ook nog eens leuk.

Wat denken jullie, zou het helpen om haar haar weer eens te laten knippen?

Ik maak weer een smoothie. Zo’n hele kan drinken we met zijn viertjes op. En Vieve drinkt tegenwoordig ook uit een gewone beker. Welja meid, je bent ook al anderhalf… Wat ik er trouwens de laatste tijd steeds in doe: yoghurt, mango, frambozen, 1 of 2 bananen, scheutje water en een beetje honing. Ik doe altijd alles op gevoel, even proeven tussendoor en het is al gauw goed.

We gaan even het dorp in om wat dingetjes te kopen en na wat draak acties van Riv gaan we even koffie drinken om op adem te komen. Leuk joh die peuters. We zitten in een heerlijk hoekje en Riv wil boekjes lezen. Prima! Doen we.

We hadden nog cadeaubonnen van een mega leuke kids conceptstore hier in het dorp. We kochten een blouse/shirt van Imps&Elfs met 70% korting en dit leuke rokje van CarlijnQ. In een groter maatje zodat ze hem van de zomer aan kan.

Voorleesmiddag bij lef

Op woensdag geniet ik van mijn vrije dag. Ik ga met Riv op stap. We gaan naar de voorleesmiddag bij een lunchbarretje. Riv luistert niet echt naar de verhaaltjes, maar speelt liever bij mij aan tafel. Pas als er verhaaltjes van Woezel & Pip voorgelezen worden is hij één en al oor.

Spelletjes spelen is HE-LE-MAAL hot. Het liefst puzzelt hij, maar memory vindt hij ook heel erg leuk. Zodra hij weet waar het tweede kaartje ligt vergeet hij éventjes dat hij niet aan de beurt was en stort zich op het scoren van een koppeltje. De vensterbank is door onze buurman heel mooi breder gemaakt zodat we er lekker op kunnen zitten én al het speelgoed in kwijt kunnen. We maken samen een Woezel en Pip puzzel.

Donderdag = vaste werkdag! Ik ren me weer rot met alle afspraken die ik in één dag heb gepropt. Ik draai een dagdienst vanaf 07:00 uur en daarna heb ik een overlegje hier, overlegje daar. Het is een dag vol onverwachte wendingen, maar wel allemaal heel interessant. Daarna gauw naar huis, want ik ben er na zo’n lange dag ook wel een keer klaar mee.

En voor het slapen gaan is het tijd voor spelletjes en boekjes. Die kinderen van ons hè.. wat worden die wijs. Kijk Vieve nou zitten op dat stoeltje met d’r boekje.. Riv is dus helemaal gek op spelletjes, dus we pakten voor het eerst triominos junior erbij. Met wat hulp ging dat al best wel goed!

Joejoe! De laatste dag werken deze week en een voordeeltje van onregelmatig werken: lekker rustig wakker worden in het grote bed voordat ik naar mijn werk moet. De kinderen zijn lekker thuis met Steef en ik hoef maar een paar uurtjes te vergaderen.

En dat vind ik altijd zo leuk van dagen dat ik niet op de groep werk: ik kan wat meer werk maken van mijn outfit. Ik doe hakken aan, vaak een jurkje, maar vandaag koos ik voor een broek die ik anders niet aan doe naar mijn werk. Haren even wat meer aandacht geven en grote oorbellen in. Dat kan als ik een dienst op de groep draai niet, want stel je voor dat iemand ze uit mijn oren zou trekken… Brrrr.

Als ik thuis kom staan deze twee aapjes me al voor het raam op te wachten. We spelen lekker en ze kijken samen Nijntje op de wobbel. Typisch Riv en Vieve: trekken al-tijd hun sokken uit als we binnen zijn.

Weekend!!

Yes! Het is weekend! Ik ben zaterdag ochtend onverwachts vrij. Er zijn zo weinig jongeren op de groep dat mijn dienst er uit kan. Lekker, scheelt weer een ochtend oppas voor de kinderen en ik ben van plan de boodschappen voor Stephan zijn verjaardag morgen vast te doen. Het loopt alleen allemaal iets anders..

Riv wil van zijn stoel af, maar glijdt weg met zijn voet ofzo. Hij knalt zo met zijn mond op de tafel. Het bloedt best wel en het stopt maar moeilijk. Hij is er helemaal ondersteboven van. Hij heeft het koud en wil niet zoveel. Ik parkeer hem even op de bank met wat drinken en een filmpje. Daarna gaat het gelukkig een stuk beter.

Het weer zit niet zo heel erg mee om naar buiten te gaan, dus wij maken de rest van de middag treinbanen. Riv wil graag de hele dag in zijn onesie lopen. Prima schatje. Ik moet toch echt nog wat boodschappen doen voor vanavond en morgen. Dat doe ik eind van de middag even snel als Steef weer thuis is.

‘s Avonds bak ik nog een variatie op het cheesecake recept dat ik al eerder deelde [klik hier]. Ik maakte hem nu niet met een frambozen swirl, maar deed gepureerde mango met passievruchtensap bovenop. Hij is écht heel erg lekker. Nog lekkerder dan de vorige vind ik.

Happy birthday to the husband! Steef is op zondag jarig en hij wordt 30. Zodra de kids wakker zijn verrassen we hem met cadeautjes op bed. Het ontbijt doen we lekker beneden sinds we een latte machiatto in ons bed hebben gehad tijdens een ontbijt op bed met Riv. Ik hang deze toepasselijke wc-rol op en van de kids krijgt Steef deze knutsels. Deze hebben ze gemaakt op het kinderdagverblijf. Super leuk toch!? Steef zijn cadeau is dat we volgend jaar (met Mark&Lies) naar de Vrienden van Amstel Live gaan! Nu al zin in!

Stephan is de helft van een tweeling en dus zijn er vandaag 2 verjaardagen. Als Vieve slaapt gaan wij naar Robert zijn verjaardag. No worries, ze wonen maar een paar huizen verder en de babyfoon gaat op de WiFi bridge zodat wij Vief kunnen zien. Ze slaapt jammer genoeg maar een uurtje. Het ene moment kijk ik op mijn telefoon en ligt ze lekker te tukken en maar een paar minuten later zit ze rechtop in bed met d’r knuffels te spelen. We wandelen weer terug en maken ons huis klaar voor deel 2 van de visite bij ons.

Het zonnetje begint te schijnen en ik zit ondertussen nog even lekker op ons nieuwe plekje in de erker. Het is gewoon warm!

Het is al een poosje geleden dat ik de polaroid camera er bij pakte. Maar elke keer als ik de foto zie hangen van 2 jaar geleden, dat Riv bij Steef op bed zat met zijn verjaardag, dan word ik daar vrolijk van. Ik pak hem er weer bij en Riv wil graag een foto maken. Erg goed gelukt, maar ach, hij is er trots op!

En dan ook nog maar een familie kiekje met de gewone camera.

Steef wilde zijn verjaardag niet echt vieren, maar wel kwamen onze gezinnen van beide kanten met kids. Dan is het toch nog flink druk! De kinderen gingen (bijna allemaal) lekker boven op zolder en op Riv zijn kamer spelen. Ik proefde de cheesecake (die echt masterlijk is geworden, al zeg ik het zelf!) en uiteindelijk bleven de buurtjes nog eten.

De avond was rustig. Steef z’n beste vrienden kwamen even langs en dat was het dan ook wel. Het huis was super snel weer aan kant en zo vloog zijn 30e verjaardag alweer voorbij.

Ik maak me weer op voor een nieuwe week. Ik werk deze week 3 dagen, waarvan maar één dienst op de groep en ik heb wat gezellige afspraken op de planning staan. Leuk dus! Ik wens jullie allemaal weer ‘n fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.