Kind Peuter

RIV 3 JAAR + CADEAUTIPS

Vorige week was Riv jarig. 3 jaar werd hij alweer! Ik vind het altijd best lastig om cadeautjes te verzinnen voor kleine kinderen. Helemaal als je zelf geen kinderen hebt in die leeftijd. Voor Riv stelde ik een verlanglijstje samen met cadeautjes waarvan ik denk dat ze leuk zijn voor een 3 jarige. Mocht je inspiratie nodig hebben, kijk dan vooral verder.

VERLANGLIJSTJE

Ik werk zelf altijd met een online verlanglijstje. De link daarvan zet ik op de uitnodiging en zo kan iedereen inspiratie op doen en als ze iets van het lijstje willen kopen, kunnen ze het ook afstrepen. Zo krijgt Riv niks dubbel.

Op het lijstje zet ik cadeaus uit verschillende prijscategorieën. Sommige vrienden van ons doen met z’n allen een wat duurder cadeau. Anderen geven niet zoveel geld uit aan een kinderverjaardag, en ook voor hen staan er cadeautjes op die ze kunnen afstrepen. In het begin vond ik het heel verwend ofzo, om zo’n lijstje te maken, maar eigenlijk is het gewoon rete handig. Ik laat jullie een greep zien van de cadeautjes die op Riv zijn lijstje stonden.

SCHOOLFOTOBOEK VAN ZOEDT
Volgend jaar gaat Riv naar de basisschool. Dan krijgt hij ieder jaar schoolfoto’s. Die wil ik ergens bewaren, maar de oldschool fotoalbums zoals ik ze vroeger had, heeft hij niet. Omdat hij ook van het kinderdagverblijf al ‘klassenfoto’s’ heeft, leek het me leuk dat allemaal te gaan verzamelen in een speciaal schoolfotoboek.

SES MEGA BELLENBLAAS
Bellenblaas heeft altijd iets magisch. Zodra Riv een potje ziet staan wil hij bellen blazen. Deze mega bellenblaas leek me wel een leuk cadeautje.

BAMBINO LOCO BOEKJES
Riv kreeg voor Sinterklaas de Bambino Loco doos met 2 boekjes. Die boekjes kent hij bijna uit zijn hoofd. Tijd voor nieuwe dus. Iets uitdagendere boekjes zette ik op zijn lijstje.

DEKBEDOVERTREK
Beddengoed, altijd leuk! Riv is fan van alles met wielen, en van dino’s. Dit overtrek vond ik leuk en ik denk dat Riv dat met me eens is.

ELECTRO
Riv is dol op spelletjes en spelend leren. Electro is eigenlijk een heel ouderwets spelletje en officieel pas vanaf 4 jaar. Ik vind het altijd wel leuk om speelgoed klaar te hebben liggen als ze ontwikkelingstechnisch gezien uit hun vorige speelgoed zijn gegroeid. Op het lijstje dus!

KNIKKERBAAN DUPLO
Duplo is nog steeds een hit hier! Bij opa en oma speelt Riv vaak met de knikkerbaan. En wat nou als we die twee werelden gewoon samen brengen? Een duplo knikkerbaan dus!

SPEL: OP WEG NAAR GROEP 1
Weer een spelletje, maar dan eentje dat precies goed is voor Riv zijn leeftijd. Op weg naar groep 1. Het is van IkLeer en ik hoorde van vrienden dat die wel meer leuke dingen hebben.

EN VERDER

Niet alle cadeautjes op het lijstje zijn zo specifiek uitgekozen. Wat er verder op het lijstje stond:

 • Een waterpistool van bijv. foam
 • Buitenspeelgoed
 • Een bodemplaat voor de duplo
 • Verkleedkleren van bijv. Spiderman
 • Een cadeaubon van de Zara
 • Een insectenkijker

ANDERE CADEAUTIPS

Gelukkig zijn er ook mensen die maling hebben aan het lijstje en hun eigen creatieve cadeautjes ideeën er op los laten. Zo kreeg Riv een aantal dingen die we niet kenden of zelf niet bedacht hadden.

 • SPEL: NAAR BED. Dit spel van Haba had Sef uitgekozen voor Riv, ik kende het nog niet. Je kunt verschillende varianten van het spelletje spelen en het is heel gemakkelijk en daardoor dus geschikt voor jongere kinderen.
 • GEPERSONALISEERD PRENTENBOEK. Van Sietse en Litze kreeg Riv het boek Riv houdt van auto’s. Echt heel erg leuk. Het is een prentenboek waarin Riv en zijn papa en mama de hoofdrol spelen. Ook word de plaats waar je woont er bij betrokken. Heel persoonlijk dus. En boeken over auto’s doen het altijd goed.
 • WATERBOMBS. Buitenspeelgoed stond op het lijstje. Riv kreeg waterbombs. We hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat het ballen zijn die zich volzuigen met water. Ga daar mee over gooien, pret gegarandeerd!
 • SPEL: DE GORGELS. Dit spel hebben we ook nog niet gespeeld, maar ik vind spelletjes voor kinderen erg leuk. Het dwingt je om zelf ook lekker met je kind te spelen en tijd samen te hebben. Er zijn ook boeken van de Gorgels, door Jochem Myjer geschreven.
 • PRENTENBOEK VAN DE GRUFFALO. Riv is helemaal gek van het boek over de Gruffalo. Deze leest hij altijd bij mijn ouders. Voor zijn verjaardag kreeg hij het vervolg van dit boek. Je raadt het al, ik moest dat meteen voorlezen.
 • TIPI TENT. Deze staat al in menig woon- of slaapkamer. Riv kreeg er ook een voor zijn verjaardag. Zo’n tent nodigt meteen uit tot fantasie spel. Hij ging er in zitten met zijn speelgoed en zijn knuffels, verzon verhalen en speelde lekker. Top!

Ik ben ongetwijfeld nog wat cadeautjes vergeten, maar dit zijn wel echt dingen die ik als moeder leuk vond voor mijn kind.

Een fiets is ook een typisch cadeau dat ouders hun 3 jarige kind cadeau doen. Wij hebben er bewust voor gekozen om Riv geen fiets voor zijn verjaardag te geven. Riv heeft een loopfiets, maar dat vindt hij nog best spannend. We hebben ook een klein fietsje, dat Riv een skelter noemt. Hij vertikt het om de trappers te gebruiken. We kunnen dan wel heel stoer een fiets voor hem kopen, maar dan verwacht ik dat hij het aankomende jaar nog niet gebruikt gaat worden.

Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Laat het dan hier onder in de comments weten, dan kan iedereen lekker mee lezen.

4 Comments

 1. Marja says:

  Ahhhh Gruffalo! Wij hier ook een echte fan. Op Pathé thuis staat “het kind van de Gruffalo”. Die draaien we hier grijs!!

  1. Aah leuk! Wij hebben geen Pathé thuis, maar het boekje dat wij hebben is wel dat verhaal. Leuk zeg! Ik ga hem wel onthouden.

 2. […] hij zo van! Dit spel kreeg hij voor zijn verjaardag. Alle cadeautips voor een 3 jarige zette ik hier voor je op een rijtje, mocht je die nog niet gelezen […]

 3. […] dan met zijn allen spelen en aansluitend gaan we barbecuen. Riv en ik spelen nog maar een keer het spelletje van Ik Leer. Het is het enige spel dat hij wil spelen, zo leuk vindt hij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.